Ekstra Bladet - Tipsbladet

103

-

Luxembourg havde ikke grund til den store optimisme før udekampen mod Frankrig søndag aften, for selv om den lille fodboldnat­ion sjaeldent henter point mod de store, var Frankrig en af de vaerste modstander­e.

Således spillede Luxembourg deres første officielle landskamp tilbage i 1911 mod Frankrig og tabte 4-1, hvorefter det blev 8-0 i 1913, før det nye fodboldlan­d faktisk fik sin første landskamps­sejr mod netop Frankrig den 8. februar 1914, da en venskabska­mp endte hele 5-4. Men derefter gik det ned ad bakke over de naeste 103 år, hvor 14 landskampe i streg blev tabt med samlet 55-6, så forventnin­gerne var naturligt nok ikke store før VM-kvalifikat­ionskampen i Toulouse, der kun mangler 100.000 for at have lige så mange indbyggere som hele Luxembourg.

Men det blev en af de aftener, hvor intet lykkedes for hjemmehold­et. Luxembourg­s 37-årige målmand Jonathan Joubert snuppede de ni forsøg inden for rammerne, overligger­en klarede to andre, mens yderligere 23 franske forsøg røg forbi eller blev blokeret. Så det sluttede sensatione­lt, som det begyndte – og Luxembourg var endda taet på sejren, da indskifted­e Gerson Rodriguez til sidst løb fra det franske forsvar og hamrede bolden fladt på stolpen.

”Vi er tilfredse med det ene point, som vi fik ved at spille med hjerte og vilje. Og med en smule mere held kunne vi have fået tre point. For Luxembourg er det et historisk resultat. Et point mod et tophold sker meget sjaeldent,” sagde landstraen­er Luc Holtz, hvis nation altså måtte vente 103 år, før det fik andet end nederlag ud af en tvekamp med Frankrig. (pyndten)

ANDRE POINTER FRA TIPSBLADET 5.SEPTEMBER 1975

– Tipsbladet kunne berette om en yderst velbesøgt serie 3-kamp. Sydmors-Nordvestmo­rs i Vils var blevet overvaeret af 1500 tilskuere. ”De 1500 tilskuere kom, selvom det styrtregne­de i timen op til kampen. Fodboldint­eressen fejler vist intet på øen i Limfjorden...”

– Tipsbladet havde fået et laeserbrev fra ”T.H.” fra Århus, fordi en af dennes kolleger påstod, at fodboldspi­llere kunne sparke til en bold med mere end 100 kilometer i timen. ”Det tror jeg ikke på. Tipsbladet bedes venligt om at afgøre dette vaeddemål. Der er en kasse øller på højkant, så det er en alvorlig sag.” Tipsbladet måtte skuffe ”T.H.” – adskillige målinger havde vist, at man kunne få en bold til at flyve med mere end 100 kilometer i timen.

– Og endnu et laeserbrev: Danmark havde aldrig vaeret til VM i fodbold – senest var holdet sluttet sidst i sin kvalifikat­ion til mesterskab­et i Vesttyskla­nd i 1974. Hardy Nielsen fra Voldum havde en løsning: ”Hvad med at Danmark tog sig af et VM i fodbold, så ville vi da også endelig komme til at prøve at vaere med i slutrunden,” lød hans brev i sin fulde laengde. (Stan)

 ??  ??
 ??  ?? Antoine Griezmann aergrer sig over endnu en misbrugt mulighed mod Luxembourg. Foto: Claude Paris/Ritzau Foto
Antoine Griezmann aergrer sig over endnu en misbrugt mulighed mod Luxembourg. Foto: Claude Paris/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark