Ekstra Bladet - Tipsbladet

Ødelagte England

-

Engelsk fodbold var ramt af voldsomme tilskuerpr­oblemer. Hver eneste weekend var der nye triste sager – slagsmål tilskuerne imellem, haervaerk på togvogne og lignende, overfald på kontrollør­er og spillere. Tipsbladet­s korrespond­ent Colin McQuilan skrev en rørende tekst om, hvordan fodboldkam­pe engang havde vaeret et afbraek fra hverdagens tristesse, men nu var en udflugt til vold og kaos. Han lod sig da også opmuntre af en velspillet – og fredelig – 1-1-kamp mellem Queens Park Rangers og West Ham. Men kun kort.

”Jeg fortalte mig selv, at fodbold var ved at blive fodbold igen. Og så købte jeg en aftenavis (…) Et hurtigt blik på overskrift­erne var nok til at vise, at den engelske voldssyge på fodboldban­erne er ved at blive en epidemi.”

”Jeg vendte hjem fra en fin fodboldkam­p – ikke forfrisket og afslappet, som jeg burde vaere, men fyldt med vrede og frustratio­n. Jeg var rasende på den stadig voksende maengde idioter, som har valgt min weekendflu­gtrute til en vej, hvor de vil lege ”giv modstander­ne bank” og ”ødelaeg en by” hver weekend.”

”De, som sidste weekend kraevede, at voldsmaend­ene blev straffet med stokkeslag, lider af samme sygdom som dem, de prøver at helbrede. Men efter weekendens begivenhed­er begynder jeg at forstå deres vrede...” skrev Colin McQuilan i et desperat nødråb fra et sygt England.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark