Ekstra Bladet - Tipsbladet

MØRKT KAPITEL FOR ET LYSENDE TALENT

-

Han blev regnet som et af de største talenter i hele Asien af sin landsmand Park Ji-Sung. ”Taet på at vaere et geni,” beskrev Sydkoreas U/15-landstraen­er Jung Jung-Yong ham som. Og han skulle vaere trådt i Lionel Messis fodspor i FC Barcelona. Men på transfervi­nduets sidste dag blev 19-årige Seung Woo Lee praesenter­et som ny spiller i Hellas Verona, og dermed sluttede det, der i sidste ende blev en trist historie om et af FC Barcelonas store talenter.

Den begyndte ellers som en positiv fortaellin­g i 2010. Ved den store ungdomstur­nering Danone Cup opdagede Barcelonas­couten Albert Puig den 12-årige sydkoreane­r, der markerede sig som en dygtig målscorer og fremragend­e dribler. Puig kunne lide, hvad han så, og allerede som 13-årig kom Lee til Catalonien, hvor han straks var at regne blandt berømte La Masias mest lovende spillere. Han faldt godt til i Spanien, og slog en klubrekord ved at lave 39 mål i 29 kampe for U/13-holdet. Den havde tidligere tilhørt Lionel Messi.

Men snart vendte lykken for stortalent­et. FC Barcelona måtte nemlig slet ikke hente ham til Catalonien, eftersom det er ulovligt at købe spillere under 18 år i andre verdensdel­e. Sagen om Seung Woo Lee blev den første dominobrik i den affaere, der i sidste ende gav FC Barcelona et transferfo­rbud i de to vinduer i 2015, men da var sydkoreane­ren allerede blevet ramt personligt. I januar 2013 fik han karantaene af FIFA og måtte ikke spille kampe for Barcelona frem til sin 18 års fødselsdag den 6. januar 2016.

Seung Woo Lee blev i Barcelona. Der var interesse fra Premier League og fra Real Madrid, men han blev i Catalonien, selv om klubbens ageren var skyld i, at han ikke måtte spille kampe, før han blev myndig. I tre år måtte han nøjes med venskabska­mpe og optraedene­r på de sydkoreans­ke U-landshold, men der beviste han, at talentet var stort. I 2014 blev han topscorer og Turneringe­ns Spiller, da Sydkorea vandt sølv ved de asiatiske U/16-mesterskab­er. Blandt andet lagde han op til fire mål og scorede selv en enkelt gang i 7-1-sejren over Syrien i semifinale­n.

Men tre år uden klubkampe er meget, og da Seung Woo Lee i januar 2016 vendte tilbage til Barcelonas ungdomshol­d, var han ikke den samme dominerend­e spiller, som før han fik karantaene.

”Jeg ville kunne spille på førstehold­et, hvis jeg valgte en anden klub, og jeg har modtaget den slags tilbud, men min drøm er at spille i Barcelona, som er den største klub i verden,” sagde han ifølge El Mundo Deportivo i vinter, men drømmen om førstehold­et blev haemmet af, at han havde problemer med at spille sig til en rolle som fast mand på det bedste U-hold. Barcelonas reservehol­d kunne han heller ikke komme på.

Og denne sommer tog han så konsekvens­en og forlod Spanien. Nu prøver han sig i stedet af i Hellas Verona og tester, om han i Italien kan få det gennembrud, der lignede en selvfølge, da han var i sine første teenageår.

”I dag er en trist dag for mig. Jeg troede aldrig, tiden ville komme, hvor jeg skulle sige farvel til FC Barcelona, mit livs klub; gennem de seneste år mit hjem, hvor jeg gerne ville have boet i hele min karriere,” skrev Lee på Twitter, hvorefter han takkede alle i Barcelona.

”Nu vil jeg vaere langt vaek, men jeg vil vaere en endnu større culé [Barcelona-fan]. Jeg håber, vi mødes igen en dag.”

Det sidste er ikke umuligt, for i de kommende to år har catalonier­ne en tilbagekøb­sklausul. Men for nu er det farvel til et stort talent, som FC Barcelona aldrig fik den fulde gavn af, fordi klubben egentlig ikke måtte købe ham i første omgang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark