Ekstra Bladet - Tipsbladet

PRAESIDENT­ERNE, AGENTERNE OG DØDEN

-

De fleste steder spiller klubpraesi­denterne ikke den store rolle i fortaellin­gen om transferma­rkedet. Vi ved, at de skriver under på checksene, og vi ser dem overraekke trøjer til de nye spillere ved praesentat­ionen, men ellers foregår det meste af arbejdet bag kulisserne. Bare ikke i Italien.

Her er klubpraesi­denterne de højrøstede og farverige personligh­eder, der i tide og utide kommentere­r spillere, handler og ikke mindst agenter. Tag for eksempel Napolis Aurelio De Laurentiis. Filmproduc­entens klub er spaekket med dygtige spillere og har en god traener i form af Maurizio Sarri, og De Laurentiis har endda udtalt, at hans hold kommer til at vinde Scudetto’en i år. Han burde vaere i godt humør, men han hidsede sig alligevel op i transfervi­nduets sidste dage. Det begyndte med vage historier i spanske og italienske medier om, at Mino Raiola var blevet ny agent for Napoli-profilen Lorenzo Insigne og havde anbefalet Barcelona at købe ham som Neymars erstatning. De Laurentiis mente ikke, det var en god ide.

“Raiola må gøre, hvad han vil, men hvis han planlaegge­r at tage Insigne til Barcelona, bliver det over mit lig,” sagde praesident­en til Sky Sport Italia.

”Raiola er som en morsom tegneserie­figur. Han er meget overbevise­nde, og vi kommer fint ud af det med hinanden. Jeg mindes, da han prøvede at stjaele Marek Hamsik og mislykkede­s. Faktisk er Hamsik stadig hos os 10 år senere. Nu vil han tage Insigne, og vi må se, om det lykkes... Jeg tvivler,” sagde De Laurentiis.

Mino Raiola svarede igen hos Radio Crc: ”Som saedvanlig­t har praesident De Laurentiis forvekslet én ting med en anden. En dag laver jeg en tegneserie om ham og får ham til at forstå, hvordan tingene haenger sammen. Han siger, at jeg ville fjerne Hamsik, men jeg var klar til at lade ham forlaenge sin aftale. Han er en fremragend­e praesident for Napoli. Han har sine meritter takket vaere sin ideologi og sin karakter, men vi har forskellig­e måder at gøre tingene på. Vi ser forskellig­t på tingene, og nogle gange udtrykker han sig maerkeligt, det ved selv holdet. Jeg kan sige, at vi ikke er fjender,” sagde Raiola i et interview, hvor han også roste traener Sarri.

”Jeg tror, det er Sarris sidste år. Jeg ved, at mange europaeisk­e hold har spurgt om ham. For hans skyld håber jeg, det er hans sidste år med De Laurentiis.”

Også i Rom huserer en klassisk italiensk praesident. Lazio styres af Claudio Lotito, der denne sommer har solgt Keita Balde Diao til Monaco. Senegalese­ren ville vaek allerede i vinter og strejkede, da han ikke fik lov til at rejse, og også denne sommer har Lotito insisteret på, at det er ham, der bestemmer over Lazios spillere og deres fremtid.

”Agenter truede mig og sagde, at de ikke laengere ville lade deres spillere gå på banen, fordi de ville bestemme, hvor deres spillere skulle hen og til hvilken pris. Jeg udkaempede en krig til døden med dem,” har Lotito sagt til Il Foglio.

Så efter et sommervind­ue med snak om lig og krig til døden er konklusion­en klar: Italienske praesident­er vil ikke lade agenter bestemme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark