Ekstra Bladet - Tipsbladet

TIL TYSKLAND I JAGTEN PÅ GENNEMBRUD­DET

-

Imaj blev Jadon Sancho kåret til turneringe­ns bedste spiller, da England vandt sølv ved U/17-EM, men derfra og så til at blive en stjerne i Premier League er der langt i et land, hvor de unge talenter stadig kaemper for at få chancen i de største klubber. Det har Sancho taget konsekvens­en af i Manchester City denne sommer – på noget utradition­el vis.

For da Pep Guardiola ikke tog den 17-årige kantspille­r med på traeningsl­ejr i USA, forstaerke­de det hans frygt for ikke at slå igennem i City, og det reagerede han ifølge Daily Telegraph kraftigt på: Han holdt i lange perioder hen over sommeren op med at komme til traening, og klubben havde svaert ved at få kontakt til ham.

Situatione­n var uholdbar, og efter at flere engelske klubber havde vist interesse for at overtage teenageren, endte det med et skifte til Borussia Dortmund, der havde trøje nummer 7 ledig efter Ousmane Dembélé.

”Det var en svaer beslutning, men tiden er inde til en ny udfordring, hvor jeg kan begynde at udfolde mit potentiale,” skrev Sancho på Twitter, da hans nye klub var blevet offentligg­jort.

Sådan sluttede historien om ét talent, der ikke følte, han ville få chancen i England, men Sancho er langt fra et unikt tilfaelde. Denne sommer er Kaylen Hinds (ArsenalWol­fsburg) og Reece Oxford (West HamGladbac­h) ligeledes draget til Tyskland for at jagte gennembrud­det. I mange år talte man om, at britiske spillere for sjaeldent rejste vaek fra Premier League. Nu presses de til at tage skiftet for at få spilletid.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark