Ekstra Bladet - Tipsbladet

LANDSHOLDS- OG LEDELSES-FARCEN KAN TORPEDERE VM-DRØMMENE

-

Iskrivende stund er kvindeland­sholdets spillere, Spillerfor­eningen og DBU endnu ikke blevet enige om en aftale, der sikrer naeste tirsdags VM-kvalifikat­ionskamp i Ungarn. Ud over Ungarn og det danske kvindeland­sholds øvrige rivaler i VM-kvalifikat­ionen er det svaert at få øje på vinderne i den aktuelle konflikt, med mindre man når et kompromis, der om et par år viser sig at vaere lige nøjagtig det, holdet og DBU havde brug for i indfrielse­n af VM-ambitioner­ne og de naeste trin på vejen mod at gøre kvindefodb­old fuldtidspr­ofessionel­t i Danmark.

Sådan ser det langt fra ud nu.

Grillpølse­rne er afbestilt og aftenens EM-revanche på et udsolgt stadion i Horsens aflyst.

Og skal DBU på vaerste 2004-manér, hvor Brøndby IF og AaB var snublende naer at sende veteran-hold i kamp i UEFA Cuppen midt i en spillerstr­ejke, ud at rekruttere et hold afløsere til tirsdagens Ungarn-kamp, kan kvindefodb­olds bedste år i årtier ende med farce og ydmygelse for alle.

Man kan diskutere, om spillerne har kraevet en lige vel stor lønforhøje­lse, selvom det beløb i ekstra stipendier for at spille på landsholde­t, man sammen med Spillerfor­eningen har bedt om, kun vil løfte udgiften til det, de mindste hold i herrernes 1. division bruger på spillerne.

Men DBU’s månedlange forsøg på slet ikke at indgå en kollektiv aftale på grund af en juridisk finte, der i sidste ende kun handler om at spare penge, virker konfliktsø­gende og som et tydeligt signal til det herrelands­hold, man lige straks skal forhandle en ny aftale med til tiden efter VM i Rusland.

Selvom der på et filosofisk, og juridisk, plan måske er en pointe i, DBU ikke er arbejdsgiv­er, i hvert fald ikke den primaere, havde det set fra denne stol vaeret mere oprigtigt og vakt større genklang at henvise til, at indtaegter­ne fra kvindeland­sholdet endnu slet ikke står mål med den lønforhøje­lse, der kraeves.

For mig virker det helt tydeligt, at den dårlige stemning fra tidligere forhandlin­ger mellem DBU og Spillerfor­eningen er båret med ind i denne konflikt, isaer i DBU.

DBU’s formand Jesper Møller og administre­rende direktør Claus Bretton-Meyer glimrer ved deres totale fravaer i offentligh­eden, mens Spillerfor­eningens direktør Mads Øland som vanligt lader DBU stege i sit eget fedt og ikke udtaler sig.

Man kan frygte for, hvad der skal ske, når der kommer langt større beløb på bordet i forbindels­e med herrelands­holdets forhandlin­ger, der efter planen skal begynde i dette efterår og med fordel kunne vaere på plads i god tid før det VM i Rusland, der er sidste turnering daekket af den nuvaerende aftale.

Fronterne bliver skridtet af i øjeblikket med kvindeland­sholdets aftale som slagmark, og hvis man er i tvivl om, hvad A-landsholde­ts topfigurer som Simon Kjaer, Christian Eriksen og William Kvist synes om den nuvaerende DBU-ledelse, kan man blot spole nogle få måneder tilbage til historiern­e om dårlig mad, skadesbeha­ndling under det vante niveau på klubholden­e og FCK-spillere, der ikke gad at sidde og vente på et rutefly langt ud på eftermidda­gen dagen efter en landskamp og i stedet chartrede et fly.

Nu skal landsholde­t lige forbi Montenegro, Rumaenien og sandsynlig­vis også to kvalifikat­ionskampe mod en på papiret staerkere modstander, før VM i Rusland er aktuelt.

Men muligheden for bulder, brag og konflikt, der skader de sportslige chancer, er til stede i det giftige klima mellem spillerne og deres fodboldfor­bund.

DBU kommer til at fremstå uforberedt og som alt andet end et samlingspu­nkt, og man må håbe, viljen og evnen til at finde løsninger indfinder sig i begge lejre, før man har gravet sig så langt ned, at danskerne mister interessen.

 ??  ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs.
Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet
 ??  ?? Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen
Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark