Ekstra Bladet - Tipsbladet

BACKEN MED FCK-HJERTET VIL SLÅ MESTRENE

-

Da FC Helsingør i foråret rykkede op i Superligae­n, var det med et kraftigt FC København’sk aftryk. Unge, talentfuld­e spillere som Mads Aaquist, Pierre Larsen og Tobias Christense­n, der i de første seniorår ikke havde niveauet til at slå igennem hos Danmarks største klub, havde i stedet fundet en plads laengere mod nord, hvor man også fandt blandt andre Vito-Hammershøy-Mistrati, der var i KB, inden han blev kapret til FC Midtjyllan­ds akademi, samt en Morten Bertolt taet på pensionen.

Siden forårsaeso­nen er flere af af spillerne rejst videre, men der er stadig et FCK-praeg på det mandskab, der på søndag møder de forsvarend­e mestre. For eksempel venstrebac­ken Frederik Bay, som Helsingør i vinter lejede i FC København og efter oprykninge­n lavede en toårig aftale med.

”Jeg har et stort FCK-hjerte og var også FCK-fan, før jeg kom derind, så klubben betyder meget for mig. Men når jeg spiller for Helsingør, skal vi selvfølgel­ig bare slå dem,” siger den 20-årige forsvarer.

Han nåede kun én kamp for FC Københavns bedste hold, en pokalkamp mod Jammerbugt sidste efterår, men hele hans skoling som fodboldspi­ller fandt sted i FC København. Det har givet ham en god ballast.

”I FCK handler det meget om disciplin, og der er meget FCK-dna over måden, man spiller på. Det ligger ret indgroet i alle de unge talenter derinde, hvordan førstehold­et gerne vil spille,” siger Bay.

Og der var altså en raekke spillere med en lignende historie på det Helsingør-hold, der rykkede op. En af de mindre 1. divisionsk­lubber havde et fundament af spillere, der var uddannet i Danmarks største klub, og Frederik Bay vil godt købe praemissen om, at det kan have haft en positiv betydning for mandskabet.

”Vi havde alle sammen discipline­n indgroet

i os efter så mange år i FCK. Man får jo en sindssygt god skoling i FCK, og de har et godt ungdomsarb­ejde derinde og leverer en masse talenter. Det har sikkert givet en eller anden form for fordel, men om det var afgørende, ved jeg ikke.”

Søndag venter så Bays møde med den gamle klub.

”Jeg tror, de fleste ser frem til kampen. Det er altid en stor ting at møde FCK, og jeg tror, folk er spaendte og klar til kamp. Jeg tror, vi vil gøre, som vi altid gør; spille på vores egen måde. De har nok en fordel i det fysiske spil, så det skal nok vaere med bolden, hvis vi skal gøre noget.”

Venstrebac­ken kan i øvrigt ikke vide sig helt sikker på en plads blandt de 11 udvalgte. I fem af saesonens seks første kampe var han i startopsti­llingen, men i de seneste to så han det første fløjt fra baenken. Det bekymrer ham dog ikke.

”Lønstrup har en masse tanker, og kan saetter ofte holdet ud fra øjebliksbi­lledet. Hvis han føler, at vi har brug for noget mere fysik, saetter han en stor spiller ind, og hvis det er en kamp, hvor vi skal have små, vaevre spillere, vaelger han nogle andre. Så han er meget fleksibel. Der er mange, der får chancen, og jeg laegger ikke så meget i, at jeg ikke spiller. Der er så mange kampe i saesonen, at der skal nok blive en masse spilletid.”

Der er lagt op til lidt af en fest søndag eftermidda­g, hvor der forventes mange tilskuere i Helsingør. Og Frederik Bay glaeder sig.

”Jeg har hørt en lille fugl synge om, at der er udsolgt allerede nu. Det er altid fedt, når folk kommer og bakker op, og der er god stemning på laegterne. Det skal nok blive rigtigt sjovt. Jeg synes personligt, at der er charme over Helsingør Stadion. Helsingørs fans kan finde ud af at saette en god stemning, og FC København har nogle af Danmarks bedste. De laver altid en god stemning,” siger Frederik Bay. (Stan)

 ??  ?? Foto: Jens Dresling/Ritzau
Foto: Jens Dresling/Ritzau

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark