Ekstra Bladet - Tipsbladet

FC NORDSJAELL­AND OG DEN STORE FORSKEL

-

Isidste uges udgave af Tipsbladet fortalte cheftraene­r Kasper Hjulmand om den succes, holdet har haft og arbejdet med at gøre afskeden med Marcus Ingvartsen, Stanislav Lobotka og Andreas Maxsø så smertefri som muligt. ”Det bedste ved den situation vi er i nu, det er, at man måske bedre kan forstå, hvad det er, vi har gang i. Det er nemmere at forklare partnere. Det har vaeret vanskeligt for os at forklare, hvad vi vil, for for et år siden var der folk, der sagde, at vi var bindegale, og der var ingen, der troede på os, og maelketaen­der vinder ikke noget og så videre. Men nu tror jeg, at der er nogen, der kan se, at det er en farbar vej, og at det faktisk er super-super ambitiøst. Vi er inde på en enormt spaendende vej, der er meget hjerte med i det, og der er en enorm identitet i et både lokalt, regionalt og internatio­nalt projekt, der har en stor dybde,” sagde Kasper Hjulmand.

I kampen mod AC Horsens fik vi så også at se, at FC Nordsjaell­ands boldspille­re ligesom de fleste af kollegerne i Superligae­n har deres hyr med Bo Henriksens østjyske mastodonte­r.

Opta, der leverer statistikk­en til Superligae­ns officielle hjemmeside, har AC Horsens noteret for 214 vundne luftduelle­r i de første otte spillerund­er, hvilket er 27 mere end Ólafur Kristjanss­ons fysisk staerke Randers-hold og naesten dobbelt så mange som FC Nordsjaell­and, der med 121 vundne luftduelle­r kun undergås af Helsingør og Lyngby.

Horsens’ 1-0 mål efter en time kom da også ved et hjørnespar­k, hvor Alexander Ludwig og holdkammer­aterne overmanded­e FCN’s forsvarssp­illere på kanten af det lille felt. 2-1 målet ved Kjartan Finnbogaso­n var et sublimt flot lob af islaending­en, men igen efter en lang aflevering, der blev headet videre i dybden.

Men FC Nordsjaell­and kunne også, skulle det vise sig. Gaesterne fik først for alvor lagt pres i den sidste halve time efter Ludwigs føringsmål, men det var på et hjørnespar­k slået direkte ind i hovedet af Emiliano Marcondes, FCN i tillaegsti­den fik udlignet.

Mandag aften møder FC Nordsjaell­and endnu et af de mere hovedstøds­staerke hold i Superligae­n i form af AGF, der mod Randers FC i sidste weekend pludselig var meget defensivt skrøbelig igen efter et par solide kampe.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark