Ekstra Bladet - Tipsbladet

SUPERLIGAE­NS BUDGETTER

-

HVAD ER ET SPILLERBUD­GET?

Transferbe­løbene er ikke det eneste, vi skal kigge på for at få en fornemmels­e for Superliga-klubbernes forbrug.

For det er lønninger, der fylder langt det meste i klubbernes budgetter, og derfor giver det ingen mening at se på klubbernes forbrug på transferma­rkedet uden samtidig at se på den langt tungere post.

Eksempelvi­s bør man ikke konkludere, AaB er en rigere klub end AGF, selvom nordjydern­e har brugt mere end ti millioner kroner mere på transfers denne sommer end AGF, da lønningern­e i Århus generelt er markant højere. På samme vis som at AC Horsens og Sønderjysk­E ikke er økonomisk større end OB, bare fordi Horsens og Sønderjysk­E har betalt større transfers for deres nye spillere denne sommer end fynboerne (der har betalt nul).

Spillerbud­gettet, som vi har opført her klub for klub, er den årlige udgift til løn og bonus til spillere og traenere på førstehold­et, og til signon-fees og til afskrivnin­ger på transfers.

ET EKSEMPEL

Brøndby IF købte Hany Mukhtar fri af Benfica for 11 millioner kroner. Tyskeren skrev en fireårig kontrakt, og dermed skal de 11 millioner kroner i transfer afskrives ud over fire år.

Det giver Brøndby IF en årlig afbetaling på selve transferen på 2,75 millioner kroner.

Så kommer Hany Mukhtars løn og eventuelle signon-fee og andre mulige fees efter praestatio­ner og hvor laenge, han bliver i klubben.

Hvis Hany Mukhtar får en årsløn omkring tre millioner kroner og havner på årlige fees svarende til omkring en halv million kroner, traekker den talentfuld­e tysker alt i alt 6,25 millioner kroner i Brøndby IF’s spillerbud­get.

Dette beløb vil Mukhtar, såfremt han ikke stiger i løn eller bliver solgt, koste på spillerbud­gettet i Brøndby IF i saesonerne indtil sommeren 2021, hvor kontrakten udløber.

Fornyr Mukhtar sin kontrakt, skal det resterende beløb på den oprindelig­e transfer på 11 millioner kroner afskrives over den nye kontraktpe­riode, hvorved han bliver mindre dyr i spillerbud­gettet på transferde­len (hvilket dog kan modregnes i en eventuel højere løn og nye klausuler).

Bliver Hany Mukhtar solgt, får Brøndby IF i regnskabet salgsbeløb­et minus det er beløb, der var tilbage i afskrivnin­ger. Det er vigtigt at bemaerke, at det ikke er gaengs praksis i dansk klubfodbol­d at give sportsdire­ktører og cheftraene­re de penge, man saelger spillere for, til at handle ind.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark