Ekstra Bladet - Tipsbladet

ULREICHS URIASPOST

-

Paris Saint-Germain var fremragend­e onsdag aften på Parc des Princes – men franskmaen­dene fik det måske en anelse nemmere, end de burde have gjort. Ved 1-0-målet begav Neymar sig ud på en lang og flot dribletur, og hans aflevering endte hos Dani Alves, der havde havde taget et af sine mange løb fremad – men egentlig gav backens førsteberø­ring målmand Sven Ulrich mulighed for at glide ned i bolden i stedet for at lade den gå mellem benene.

Ved 2-0 var det Mbappé, der førte bolden frem og afleverede til Cavani, hvis afslutning blev sendt knaldhårdt afsted med første touch med retning mod nettaget – og Ulreich nåede ikke at reagere og dermed saette af, inden bolden havde passeret ham. Og så var kampen afgjort.

Den 29-årige keeper har aktuelt tjansen i Bayern München-målet, fordi Manuel Neuer har et brud i foden og ventes ude til den anden side af nytår, og det er foreløbig ikke gået ret godt. Sidste fredag var Bayern München på vej mod en sikker 2-0-sejr over Wolfsburg, da han lod et frispark fra 25 meter gå i mål, selv om det sad lige på ham, og han bare skulle parere bolden vaek. Det sluttede 2-2, og det var ikke et resultat, man havde brug for i Bayern lige nu. Fem dage senere leverede Ulreich så også en tvivlsom praestatio­n i Paris, og på tysk tv er det endda blevet diskuteret, om Neuers afløser har et synsproble­m – hvilket han dog selv har afvist.

”Det er helt absurd, hvorfor skulle jeg have problemer med synet? Det var min fejl mod Wolfsburg, fordi jeg fejlvurder­ede bolden, men jeg så bolden komme mod mål og bevaegede mig efter den. Det er dum snak,” sagde Ulreich, da han i Frankrig måtte forsvare sin traelse uge.

Til gengaeld var Carlo Ancelotti kritisk efter Champions League-nederlaget.

”Ulreich var ikke ansvarlig for nederlaget, men han kunne have gjort det bedre,” sagde italienere­n.

Efter fem saesoner som fast mand i VfB Stuttgart kom Svein Ulreich i 2015 til Bayern München som reserve for Manuel Neuer. Han havde 176 Bundesliga-kampe med sig, men i sin første Bayern-saeson spillede han bare tre kampe, en af dem én symbolsk indskiftni­ng efter 51 minutter af saesonens sidste Bundesliga-kamp, men i sidste saeson blev det til fem kampe på grund af en skade til Neuer. Nu kan han altså se frem til at få resten af efteråret, og det på et tidspunkt hvor et svingende Bayern-hold kunne have haft godt af det normale førstevalg­s flotte redninger og maegtige aura.

”Lad os vaere aerlige, Neymar er ligeglad med hvem, der står i Bayerns mål,” sagde legendaris­ke Sepp Maier til TZ efter Neuers skade, men virkelighe­den har vaeret en anden, for det har ikke overrasken­de haft en effekt på Bayerns spil, at verdens bedste målmand er på skadeslist­en.

Før sommerferi­en gik den mangeårige reserve Tom Starke på pension for i stedet at blive målmandstr­aener i klubben, men han har netop gjort comeback. Bayern München har fået lov til at indlemme ham i Champions League-truppen på grund af Neuers skade, men den 36-årige ex-fodboldpen­sionist er ikke løsningen på det aktuelle problem. For det første stod han allerede før sit karrierest­op bag Ulreich, for det andet har Carlo Ancelotti understreg­et, at Starke akutelt er tredjevalg – også 17-årige Christian Früchtl er foran i hierarkiet.

Så Bayern München må klare sig med det, man har, indtil Manuel Neuer vender tilbage. (Stan)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark