Ekstra Bladet - Tipsbladet

FCK-KAMP SOM NY MARKØR FOR LYNGBY

-

I sidste saeson kom Lyngbys kampe mod FC København til at stå som vaesentlig­e markører, både for den saeson, der var, og den saeson der efterhånde­n er 10 kampe gammel.

Oprykkerne åbnede nemlig gensynet med Superligae­n i Parken i midten af juli sidste år, og selv om David Nielsens udvalgte tabte 3-0, var der undervejs ting og tendenser, der viste, at holdet havde fart i fødderne og masser af fodbold i tankerne. Den anden kamp i grundspill­et blev tabt 0-1 hjemme uden de store og afgørende momenter, men så mødtes de to hold igen i Parken i mesterskab­sspillet, hvor Andrija Pavlovic lavede et sjaeldent hattrick for hjemmehold­et, men først efter Lyngbys forsvarsst­yrmand Mathias Tauber var udgået med en knaeskade, der siden viste sig at vaere af den meget alvorlige slags, der også raekker ind i denne saeson.

Tre nederlag i traek til FCK og skaden til anføreren ramte dog ikke formstaerk­e Lyngby, for efter tabet i Parken vandt de resten af kampene i den saeson. Således også hjemmekamp­en i den naestsidst­e runde mod FC København med 3-1, der gav det sidste skub til at lukke saesonen med en 3-0 sejr i Midtjyllan­d og en både meget overrasken­de og meget fornem tredjeplad­s til følge for oprykkerne.

Og nu gaelder det så FC København igen for Lyngby, der har vaeret langt fra sidste saesons styrke i denne omgang. For tredjeplad­sen gav adgang til Europa League-kvalifikat­ionen, hvor Lyngby spillede seks kampe mod Bangor, Slovan Bratislava og Krasnodar, hvilket påvirkede saesonstar­ten i Superligae­n i negativ retning, mens sidste saesons berømte 1-0 sejre også er forsvundet ud af regnskabet uden målmand Jesper Hansen, der røg til FC Midtjyllan­d, og den knaeskaded­e Tauber.

Så hvad kommer kampen mod FC København til at markere denne gang for Lyngby?

”Den kamp har vi maerket ud, for det er mod de bedste hold, at man ser, hvor man ligger henne, og jeg er sikker på, at vi har en god chance i den kamp på søndag. Det er FCK, vi møder, ja, men dem har vi slået før. Man kan aldrig slå FCK, fordi man ikke tror, at man kan slå dem. Den prøver jeg at vende lidt om,” siger cheftraene­r David Nielsen før søndagens sene kamp i Lyngby.

”FCK begynder godt nok at ligne sig selv mere og mere, men de er ikke på højde med det, de var sidste år, og de har vaeret ude på en lang rejse, som vi selv har prøvet, så det ved vi, hvad betyder. Det er vores udgangspun­kt, og så skal vi lykkes med at daemme op for dem,” lyder det fra manden, der for fire måneder siden kunne fejre en bronzeplad­s, men nu må se sit Lyngby-mandskab i den tunge ende af tabellen på en 12. plads.

”Spillemaes­sigt er vi okay, synes jeg, men når man har fået en langsom start, skal der ikke så meget til, før man får en dårlig følelse igen. Nu har vi haft en god periode, hvor vi ikke har tabt i lang tid. Vi har fået et point i Midtjyllan­d og et i Randers, og vi har slået Helsingør hjemme, og så tager vi til Aalborg og taber.”

”Sådan en raekke er jo ikke farlig i sig selv, men når man kommer fra, at man ikke har nok med ind i det, så bliver et tab i Aalborg virkelig til noget ”fandens også.” Men det skal man kunne abstrahere fra, ellers kommer man aldrig i gang.”

”Så vi er ikke inde i nogen dårlig periode. Ser man de sidste fire kampe, så er der ingen problemer. Problemet er det, vi har leveret, da vi ikke helt var os selv,” siger David Nielsen før kampen mod FC København, der kan vise sig at blive endnu en markør for Lyngby-holdet. (pyndten)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark