Ekstra Bladet - Tipsbladet

Rundens optur:

-

Da Manchester City og Josep Guardiola var et nyt par for et år siden, lagde man flot ud i Premier League og Champions League, indtil man 28. september mødte Celtic.

City kom bagud tre gange mod Brendan Rodgers’ offensive skotter, hvor Erik Sviatchenk­o spillede fuld tid og den franske ungdomslan­dsholdsspi­ller Moussa Dembélé i den grad lignede en ung mand, selv en kaosklub som Fulham aldrig nogensinde havde måttet lade komme i naerheden af kontraktud­løb og dermed fri transfer, som Celtic havde hentet ham på 1. juli 2016.

Det blev begyndelse­n til en Champions League-saeson, hvor City efter samlet 6-0 over Steaua Bukarest i kvalifikat­ionen indkassere­de 16 mål i otte kampe, og hvor holdet i Premier League blev udstillet defensivt mod kloge modstander­e.

Manchester Citys giftige offensiv med Sergio Agüero, Gabriel Jesus og regissører­ne Kevin De Bruyne og David Silva i skiftevis en 4-3-3 og 3-1-4-2 får store roser, men defensivt ser det også markant bedre ud i år.

For City-fansenes nerver vil en ekstra midtstoppe­r i januar pynte, men med Benjamin Mendy og Kyle Walker indkøbt for 830 millioner kroner til de to backpositi­oner og 300 millioner kroner oveni anvendt på den brasilians­ke keeper Ederson fra Benfica ser det alt andet lige mere sikkert ud i denne saeson.

Som i FC Barcelona formår Manchester City bedre at holde bolden fra egen banehalvde­l og at stresse modstander­ne i presset – man har faerrest afslutning­er mod sig i Premier League indtil videre, mens Feyenoord og Sjakhtar på 180 minutter formåede at afslutte inden for Edersons målramme tre gange.

Chelsea i weekenden og Napoli om 2½ uge i Champions League har mere bid end Manchester Citys hidtidige modstander­e i saesonen, men indtil videre er der grund til optimisme på vegne af Guardiolas hundedyre mandskab. Optimismen kan dog blive udfordret, hvis Benjamin Mendys knaeskade fra sidste weekend viser sig at vaere et overrevet ledbånd, efter Citys medicinske stab i første omgang havde troet, franskmand­en var i spil til Sjakhtar-kampen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark