Ekstra Bladet - Tipsbladet

DE DANSKE FORBINDELS­ER

-

Édison Flores spillede i sidste weekend en af sine bedste halvlege i AaB, da han og holdkammer­aterne holdt legestue med Lyngby.

Men ellers har opholdet i Danmark ikke vaeret let for kantspille­ren, der for Peru bruges på venstre kant eller som offensiv midtbane i de versioner af 4-2-3-1, Ricardo Gareca benytter.

Hentet til AaB sidste sommer for en pose penge, der efter nordjysk standard var ganske tung, har Flores haft svaert ved at vaenne sig til taktikken under først Lars Søndergaar­d og siden Morten Wieghorst.

Da Flores sidste sommer kom til Danmark for at skrive under, var det i selskab med agenten og flere familiemed­lemmer, og livet i Nordjyllan­d lyder til at vaere svaert at vaenne sig til for offensivsp­illeren, der har spillet fem saesoner for Universita­rio, som har hjemmebane på det 80.000 tilskuere store Estadio Monumental i Lima, hvor der inklusiv forstaeder og enorme slumbyer bor op mod dobbelt så mange mennesker som i hele Danmark.

Tre mål er det blevet til for AaB, men til gengaeld er Flores noteret for fem mål i 10 VM-kvalifikat­ionskampe med Peru mod Chile, Paraguay, nøglekampe­n mod Uruguay og så mål i seneste landskamps­runde i 2-1 sejrene over Bolivia og Ecuador.

Ny succes mod Argentina og Colombia, og to eventuelle playoffkam­pe til november mod New Zealand om den sidste VM-billet, kan givetvis gøre Flores til et hedt salgsemne for AaB.

Tilbage i 2011 og 2012 blev AGF sat i forbindels­e med den dengang unge Raúl Ruidíaz, der ligesom Flores kommer fra Universita­rio. Prisen skulle ifølge Lima-klubbens davaerende praesident have vaeret knap fem millioner kroner.

Transferen blev aldrig til noget, da Ruidíaz i stedet rykkede til Universida­d de Chile og siden Coritiba i Brasilien. Tilbage i Universita­rio efter de mislykkede ophold i Chile og Brasilien fik Ruidíaz endelig succes, og han er nu en målfarlig angriber i den mexicanske liga for Morelia, som Ruidíaz var med til at redde i den bedste raekke i maj.

”Loppen” [La Pulga], som 169 cm høje Ruidíaz kaldes, kostede Morelia sølle 100.000 euro, og bliver givetvis ligesom Flores genstand for en større auktion, hvis det skulle lykkes Peru at kaempe sig til VM i Rusland.

Vejle Boldklub havde i sidste saeson en ung peruaner på kontrakt, Juan Diego Gutiérrez, i efteråret, indtil han rykkede tilbage til Universita­rio. Tilbage i 2013 havde FC Midtjyllan­d kantspille­ren Victor Cedrón til prøvetraen­ing fra en mindre klub. Han spiller i dag for Melgar og fik i 2014 to venskabska­mpe for Peru.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark