Ekstra Bladet - Tipsbladet

SIMEONES BARCELONA-BØVL

-

Atlético Madrid har aldrig haft en bedre traener end Diego Simeone. Argentiner­en har forvandlet den engang så ustabile kaosklub til fast inventar i top tre gennem fem saesoner, noget som Atlético ikke har praesteret siden 1940’erne. Desuden er det i Diego Simeones tid blevet til et spansk mesterskab, en Europa League-titel, en pokalsejr og to Champions Leaguae-finaler. Men FC Barcelona, som madrilener­ne møder lørdag aften, har han aldrig helt fået styr på.

Siden Diego Simeone blev praesenter­et som ny Atlético Madrid-manager i december 2011, har han og hans hold mødt catalonier­ne 21 gange. Kun to gange er det blevet til sejr, og ingen af sejrene er faldet i La Liga. Til sammenlign­ing har Simeone vundet en tredjedel af sine opgør mod Real Madrid, otte ud af 24 kampe.

”Det er meget svaert at spille, som de har spillet i det seneste årti (…) Vi spillede tre enestående halvlege mod dem og røg ud af pokalturne­ringen. De er bedre (…) I anden halvleg var vi taet på at gøre skade på dem, men de vedbliver at vaere det bedste hold i verden,” sagde Diego Simeone i februar op til en kamp i ligaen, der skulle spilles kort efter to pokalkampe, Barcelona sammenlagt havde vundet 3-2. Også i ligakampen tog Barcelona alle tre point takket vaere et Messimål fire minutter før tid. Det er kun i Champions League, Diego Simeone og Atlético har haft overtaget. På vej mod finalerne i 2014 og 2016 slog madrilener­ne Barcelona ud i kvartfinal­en ved at spille uafgjort på Camp Nou og vinde hjemme på Vicente Calderón – de eneste sejre, Simeone altså har fået over catalonier­ne.

I øjeblikket er FC Barcelona holdet, man skal fange i La Liga. Holdet har vundet syv ud af syv kampe og ligger nummer ét med fem point ned til Sevilla på andenplads­en, men holdet er ikke uden sårbarhede­r. Lionel Messi gør, som det passer ham, og har scoret 11 gange i de første syv kampe, hans bedste La Ligaåbning nogensinde, men Neymar-afløseren Ousmane Dembélé er skadet, og Luis Suárez er i formkrise. Senest sluttede han hjemmekamp­en mod Las Palmas med at rive sin trøje i stykker i frustratio­n over en braendt chance i tillaegsti­den, hvorefter han forlod banen uden at vende tilbage. Uruguayere­n scorede dog to gange i den forgangnes uges landskamp mod Bolivia og har tanket selvtillid, så han er klar til den altid hårde dyst mod landsmaend­ene Diego Godín og José Giménez.

Atlético ligger på fjerdeplad­sen og er ligesom Barcelona (og Valencia) endnu ubesejret. Holdet har et hul på seks point op til Barcelona på grund af tre uafgjorte kampe, men starten har vaeret besvaeret af fem besøg på udebane, mens man ventede på, at det nye stadion Wanda Metropolit­ano skulle blive helt klar til indvielsen. Der har Atlético til gengaeld vundet to ud af to La Liga-kampe, og det er der, Barcelona lørdag 20.45 kommer på besøg.

Diego Simeone får altså endnu en chance for at besejre FC Barcelona i La Liga. Og selv om statistikk­en taler imod, kan argentiner­en glaede sig over, at han har overtaget mod topholdets nye traener. Simeone har mødt Ernesto Valverde 11 gange og aldrig tabt. (Stan)

 ?? Foto: Manu Fernandez/Ritzau Foto ??
Foto: Manu Fernandez/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark