Ekstra Bladet - Tipsbladet

96

-

Det begyndte med en uafgjort venskabska­mp på hjemmebane i Eindhoven mod et Portugal, der dengang i april 2003 endnu ikke havde hørt om Cristiano Ronaldo. Det toppede resultatma­essigt med VM-finalen mod Spanien i 2010, hvor han fik afsluttet skidt på en friløber efter en times tid, så Iker Casillas kunne parere. Det toppede formmaessi­gt ved VM i Brasilien, hvor Holland overrasken­de hentede bronzemeda­ljer, og det stoppede en tirsdag aften i Amsterdam med begge mål i en ubrugelig 2-0 sejr over Sverige, der gik videre til playoff-kampene på en bedre målforskel. Allerede før kampen anede man, hvad vej det bar hen, for 33-årige Arjen Robben stod med tårer i øjnene, da nationalsa­ngene blev spillet, og da det et par timer senere stod klart, at Holland gik glip af den anden slutrunde i traek, var konklusion­en også klar fra kaptajnen. Den fantastisk­e dribler og skarpe afslutter med 37 scoringer for ”Oranje” stopper på landsholde­t for at laegge de tilbagevae­rende kraefter i klubkarrie­ren, og dermed mister Holland en enorm profil, der desvaerre har døjet med mange skader undervejs, hvilket 96 landskampe på over 14 år også indikerer. Men han var nu alligevel tilfreds med at stå der som den sidste betydnings­fulde landsholdm­and af den staerke generation med Sneijder, Van der Vaart og Van Persie – eller som han selv udtrykte det efter sin sidste kamp for Holland: ”Manden af glas holdt den gående laengst.” (pyndten)

ANDRE POINTER FRA TIPSBLADET 17. OKTOBER 1997

– Trekvart år før slutrunden var Tipsbladet allerede i gang med give gode råd om trupsammen­saetningen. Det blev anbefalet at udtage 21-årige Thomas Gravesen, selv om han endnu ikke havde spillet en landskamp. ”Den 21-årige østjyde har taget Hamburger SV og Bundesliga­en med storm og har bevist, hvad man allerede havde anelser om: At han både kan spille i midterfors­varet og på den centrale midtbane på højt internatio­nalt niveau,” skrev Tipsbladet om danskeren, hvis skifte til HSV Kicker havde kaldt ”en frisk brise på en lummer dag.”

– Tipsbladet havde vaeret i Norge for at interviewe landstraen­er Egil ”Drillo” Olsen, hvis spillestil med lange aflevering­er og hurtige angreb var blevet kritiseret vidt og bredt. Men nordmanden aergrede sig ikke over kritikken fra blandt andet Danmark: ”Nej, fanden ta’ mig den dag, den slutter. Jeg nyder den egentlig. Sådan er det. Der er for lidt, der tyder på, at andre vil efterligne os. Des mere vi bliver kritiseret, jo sikrere er vi på, at andre ikke kommer til at efterligne det, vi er i gang med. Jeg er fornøjet, hvis danskere og svenskere fortsaette med at ”spille på foden” med en masse boldberøri­nger. Det betyder, at vi har en chance for at slå dem i fremtiden,” sagde ”Egil” Drillo.

– Et nyt navn var ankommet i dansk fodbold. AGF havde lejet 29-årige Olafur Kristjanss­on i Knattspyrn­uefelag Reykjaviku­r for resten af efteråret. ”Olafur Kristjanss­on er en staerk allroundsp­iller, der primaert er tiltaenkt defensive opgaver på holdet – enten som markør eller som venstre midtbane,” oplyste Tipsbladet. (Stan)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark