Ekstra Bladet - Tipsbladet

HVERKEN STATUE ELLER STADIONNAV­N TIL BERG

- TEKST: THOMAS PYNDT

Før Sverige-Luxembourg filosofere­de Tipsbladet over Marcus Bergs nye rolle som førsteangr­iber på det svenske landshold i stedet for Zlatan Ibrahimovi­c og over hans rolle i en kamp, der skulle spilles i Stockholm på det stadion, hvor den pensionere­de landsholds­topscorer scorede fire gange i åbningen mod England og snart bliver hyldet med en statue.

”En statue får han ikke, selv om han skulle score fire mål, men scoringer er der i hvert fald behov for, hvis Sverige skal fastholde håbet om en plads til VM i Rusland,” skrev Tipsbladet.

Og scoringer var der nok af, for svenskerne vandt hele 8-0 over et hold, der for en måned siden spillede 0-0 Frankrig. Marcus Berg lavede netop fire af målene, så Aftonblade­t spurgte ham, om han mente, at Friends Arena nu burde opkaldes efter ham, ligesom Ibrahimovi­c gjorde efter sine fire mål mod England.

”Nej nej, herregud, slet ikke. Vi spiller en god kamp og skaber mange chancer. At jeg fik lov til at score fire gange er virkelig et plus. Det var virkelig cool,” sagde Berg.

Med scoringern­e skrev Al Ain-spilleren sig på en liste, der taeller en raekke store svenske angribere. Før ham har blandt ande Gunnar Nordahl (mod Korea under OL i 1948), Henrik Larsson (mod Moldova i VM-kvalifikat­ionen i 2001) og

Dførnaevnt­e Ibrahimovi­c (mod Malta i VM-kvalifikat­ionen i 2004) scoret fire gange i en kamp med noget på spil. Endnu bedre gjorde Herbert ”Murren” Carlsson, da han i 1920 scorede fem gange i Sveriges OL-sejr på 9-0 over Graekenlan­d. Og rekorden tilhører Albin Hallbäck for hans seks mål mod Letland i en kamp i 1927. Sverige vandt 12-0, og kampen blev kun spillet, fordi formanden for det svenske fodboldfor­bund, Anton Johanson, drømte om en FIFA-karriere og derfor knyttede kontakter til en raekke små forbund.

Den danske rekord har Sophus ”Krølben” Nielsen, der scorede 10 gange mod Frankrig under OL 1908. (stan)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark