Ekstra Bladet - Tipsbladet

Danmark til VM

-

Det var heldet samt verdens bedste målmand, der gjorde forskellen. Danmark havde med 0-0 i Graekenlan­d vundet VM-kvalifikat­ionens gruppe 1 og skulle til VM i Frankrig. Men landstraen­er Bo Johansson vidste godt, at hans hold ikke havde strålet, hvorfor det altså var heldet og Peter Schmeichel, han gav aeren efter kampen. Tipsbladet var enig.

”Havde Schmeichel ikke fem minutter i klokkeslag gjort sig bred som en blaeksprut­te og med knaeet pareret skuddet fra den fuldstaend­ig fire Alexandris, havde hellenerne vundet den vigtigste kamp i graesk fodboldhis­torie,” skrev Tipsbladet, der dog i spillervur­deringen blev kritiseret for ”nogle jappede udspark.”

Ellers var den store historie fra kampen den maengde af fyrvaerker­i, som graekerne fyrede af undervejs. Per Høyer Hansen udlagde teksten.

”Egentlig var opmanden i sin gode ret til at fløjte kampen helt af – hvad mere sarte dommere som eksempelvi­s Knud Erik Fisker nok ville have gjort – men man skal vaere glad for, at den kløgtige franskmand ikke gjorde det. Man behøver ikke megen fantasi for at forestille sig, hvad der i så fald kunne vaere sket med de danske tilskuere på og uden for stadion...”

”Det ligger i temperamen­tet hos graeske fodboldtil­skuere, at hvis totre mand fyrer deres medbragte skyts af, så følger resten omgående trop (...) Hernede – og i øvrigt også i Tyrkiet – anses fyrvaerker­i og røgtåger over banen som en naturlig del af stemningen omkring en storkamp. Det talstaerke politiopbu­d er selvfølgel­ig til stede for at sikre en vis ro og orden – men betjentene er nu først og fremmest mødt frem for at overvaere kampen. Det må man som dansker prøve at forstå!”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark