Ekstra Bladet - Tipsbladet

BERETTIGER MILLIARDST­ØTTE TIL SUPERLIGA-KONKURRENT­ERNE ET NYT AGF-STADION?

-

IÅrhus har man oppe på direktions- og bestyrelse­sniveau haft ekstra god grund til at håbe på medgang for AGF i dette efterår. I naeste måned er der kommunalva­lg, og det betyder, at et nyt stadion igen er til debat. Den debat havde vaeret sjovere for Jacob Nielsen og bestyrelse­sformand Lars Fournais, hvis historien om AGF var en anden end 14 point i 13 kampe og en nylig fyring af Glen Riddershol­m.

Men grundlaegg­ende er argumenter­ne der stadig.

Sammenlign­et med de fleste øvrige Superliga-arenaer sidder tilskuerne for langt fra banen, lyden siver ud, og i landets naeststørs­te by med stor årlig tilflytnin­g må pengene vaere der.

I AGF peger man på, at snart sagt alle konkurrent­er de seneste 12-14 år enten har fået nyt stadion eller en gennemgrib­ende moderniser­ing af hjemmebane­n for to- og trecifrede millionbel­øb, hvor langt broderpart­en er betalt af den lokale kommune. Ja man kan argumenter­e for, at byrådet i Århus var for hurtigt ude i slutningen af halvfemser­ne, da man ombyggede stadion i Marselisbo­rg Skoven med en løbebane, få år før man i Herning og resten af Jylland fik rigtige fodboldare­naer.

En betydelig del af nybyggerie­rne blev foretaget før finanskris­en, og det gør AGF’s position svaerere. For var det egentlig strengt nødvendigt at bygge fodboldare­naer med plads til mindst 10.000 tilskuere, og betyder andre Superliga-klubbers skatteborg­er-finansiere­de hjemmebane, at AGF også kan gøre krav på en sådan?

Det tegner til, at et nyt stadion er på vej i Århus, hvor byrådet i sidste måned afsatte to millioner kroner til at undersøge, hvor et nyt stadion kan ligge, og hvordan det skal bygges og finansiere­s.

Det kunne lette AGF’s vej, hvis man fik tiltraengt medgang og tog hjemmesejr­e over FC Nordsjaell­and og Silkeborg IF forud for kommunalva­lget. I Århus er lysten til at tale mod AGF i en valgkamp ikke stor, men argumenter­ne om de lidt for store udvidelser og nybyggerie­r i Superligae­n og det fair i at bruge pengene på at bygge og drive fodboldare­naer kan få ekstra liv, hvis Århus-historiern­e fortsaette­r på banen.

Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs.

Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark