Ekstra Bladet - Tipsbladet

ERIKSENS GIGANT-TRANSFER KOMMER NAEPPE TIL SOMMER

-

Fem mål i september og oktober, uafgjort på Estadio Santiago Bernabéu og i sidste weekend en 4-1 sejr over Liverpool på Wembley. For dem, der har ansvaret for at købe spillere til de allerstørs­te klubber i Europa, er Christian Eriksens spil i Tottenham det centrale, uanset at hypen omkring den offensive midtbanesp­iller er stor i Danmark på grund af otte mål i ti VM-kvalifikat­ionskampe.

Så er det spil og det potentiale, man kan få ud af danskeren de naeste syv-otte år, nok til at få en af de få superklubb­er med to-tre gange så stort budget som Tottenham til at købe Eriksen?

Når Tottenhams administre­rende direktør Daniel Levy kunne få 400 millioner kroner for backen Kyle Walker, vil han kraeve noget naer det dobbelte for danskeren, hvis der skal en handel naeste sommer på et marked, der takket vaere VM vil vaere endnu mere opskruet end i 2017.

Det er for dyrt for alle andre end de to-tre rigeste klubber i Italien, Paris Saint-Germain, de tre store i Spanien, måske Bayern München, og så de fem rigeste klubber i Premier League, som uanset Tottenhams øjeblikkel­ige styrke har langt flere penge til spillere end Spurs.

Jeg er tilbøjelig til at sige, at det bliver svaert at finde et match til prisen og med den høje topfart, Christian Eriksen ikke har, i hvert fald sammenlign­et med dem, der spiller på kanten eller lige bag angriberne i de pågaeldend­e klubber.

Det virker mere sandsynlig­t med en plads på en central midtbane med to holdkammer­ater et sted som Paris, München eller Milano, eller måske Barcelona, hvilket så igen afhaenger af, hvem der er cheftraene­r. Og vil Christian Eriksen overhovede­t vaek, mens det fungerer så godt for Tottenham?

Mod et skifte i forlaengel­se af hypen taler også, at agenten Martin Schoots er af markedets mere afdaempede typer, der ikke som de store superagent­er flytter en hob af spillere rundt i Europa for at høste honorarer.

Den dag, Tottenham begynder at dykke, kan det give mening at søge vaek. Indtil da ville jeg fortsat nyde at spille på et af de bedst spillende Premier League-mandskab i årevis, der giver det perfekte ståsted frem mod en VM-slutrunde og endnu et attentat på et engelsk mesterskab.

 ??  ?? Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen
Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark