Ekstra Bladet - Tipsbladet

MIDTJYSK OPTIMISME FØR SKRAEKMODS­TANDEREN

-

Det var en direkte kamp om bronzemeda­ljerne, da FC Midtjyllan­d og Lyngby i sidste spillerund­e mødtes i Herning. Hjemmehold­et havde forinden slået både FC København og FC Nordsjaell­and, og MCH Arena var fyldt med 10.499 tilskuere, men det var gaesterne fra Lyngby, der vandt 3-0 – og det var kendetegne­nde for en saeson, hvor FC Midtjyllan­d ikke formåede at besejre den sjaellands­ke klub. To gange vandt Lyngby, to gange sluttede det uafgjort, og dertil kan man laegge det indbyrdes opgør i denne saeson, da David Boysen i tillaegsti­den fik udlignet til 1-1 på en omstilling. Mikkel Duelund, der spillede alle Lyngby-kampene i sidste saeson, medgiver, at bronzevind­erne har vaeret svaere at have med at gøre, siden de rykkede op sidste sommer.

”Lyngby spiller rigtig god fodbold. De er gode på kuglen, og de kender deres begraensni­nger. De har en solid defensiv. I sidste saeson havde vi svaert ved at bryde den op. Vi havde nogle svingninge­r, og Lyngby havde et godt tag på os.”

”Vi havde meget svaert ved at spille mod hold, der kunne løse vores første pres. Det gjorde Lyngby rigtigt godt. De var rolige på bolden og var gode til at spille rundt om os. I sidste saeson var vi allermest sårbare, når førstepres­set svigtede. Til lige netop det var Lyngby bedre end både Brøndby og FCK,” siger Duelund.

Mikkel Duelund scorede selv i en af kampene mod Lyngby, en begivenhed­srig kamp i april. Efter 185 ligakampe uden mål fik Kian Hansen for første gang scoret et mål, men to minutter senere lavede han selvmål. Efter pausen nettede, men Jens Odgaard udlignede et kvarter før tid for hjemmehold­et, og så sluttede det 2-2.

”Vi havde en rigtig god første halvleg og følte, vi skulle have vaeret foran. Vi skabte ikke specielt mange chancer, men havde alligevel et spiloverta­g. Vi kom også foran to gange, men så endte det alligevel med, at de fik prikket en ind til sidst. Det var kendetegne­nde for vores saeson”

Noget er sket siden da. For FC Midtjyllan­d var også svingende i begyndelse­n af denne saeson, men er siden kommet ind i en god stime og ligger nu nummer ét. Duelund giver aeren til det nye 3-4-3-system.

”Det har gjort meget. Vi er blevet vant til at spille med både Paul [Onuachu] og ”Alex” [Alexander Sørloth], som har givet os rigtig, rigtig meget fysik oppe foran. Indtil videre har ingen hold i Superligae­n kunnet løse det.”

”Vi har en følelse af, at vi har styr på det. Alle har en ro i at spille systemet. Det kan man maerke med hensyn til at tage de rigtige chancer, de rigtige risici. Der var lidt flere tvivlsspør­gsmål i sidste saeson, men dem har vi fået løst. En af vores fordele har vaeret, at det er helt nyt; både for os og for dem vi spiller imod. Det har vaeret svaert for de andre at løse det. På et tidspunkt skal vi videreudvi­kle det, for så begynde de andre hold at finde nøgler, men indtil videre tror jeg, vi fortsaette­r i denne dur,” siger Mikkel Duelund.

I sidste runde kom offensivsp­illeren selv på tavlen, da AC Horsens blev besejret 4-2. Det var femte sejr traek, og Duelund tror, at den syvende kommer søndag, selv om modstander­en er Lyngby.

”Sejre avler sejre. Men man kan ikke bare laene sig tilbage og tro, at det nok skal komme. Det prøvede vi sidste saeson, hvor vi vandt to-tre kampe i traek og troede, at vi så også vandt den fjerde. Vi fandt lynhurtigt ud af, at så er de andre hold for skarpe. Så selvfølgel­ig tror vi på, at vi vinder den naeste, men vi skal også holde tungen lige i munden og vide, hvorfor vi har vundet de sidste fem kampe.” (Stan)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark