Ekstra Bladet - Tipsbladet

Dommerne som debatemne

-

Tipsbladet satte dommerne under lup i en stor artikel om kvaliteten af kendelsern­e i Superligae­n. Generelt var der enighed om, at niveauet var fint, men problemet bestod i, at der ingen linje var på tvaers af dommerne. ”Derfor er man også nødt til at tage dommeren i betragtnin­g, når der laegges taktik til kampene. Dommeren er et programpun­kt op til hver kamp. Sådan er det faktisk,” sagde AB’s Jan Michaelsen til Tipsbladet, og Lyngbys direktør Peter Packness var enig.

”Det er svaert for spillerne, når noget er tilladt ved den ene dommer og ikke ved den anden. For eksempel vurderes tacklinger bagfra vidt forskellig­t. Og så har nogle dommere stadig lidt for store ører og for små øjne, så de hellere giver gult kort for en protest i stedet for at bruge kortene til at stoppe grovheder. Det virker forkert,” sagde Packness.

Saerligt fokus var der på Knud Erik Fisker, der netop havde vaeret involveret i en kontrovers­iel kamp mellem AGF og Esbjerg. Han havde bedt Esbjerg flytte et frispark laengere tilbage, men da vestjydern­es Lars Jakobsen skubbede bolden et par meter baglaens, tog Thomas Ingi Tomasson bolden og scorede. Fisker godkendte målet, og Esbjerg rasede.

”Jeg er generelt tilfreds med de danske Superliga-dommere. Pånaer en enkelt. Dommeren må nemlig ikke saette sig selv i fokus, og det synes jeg heller ikke, der er nogen, der gør udover Knud Erik Fisker. Og så vil jeg gerne lige tilføje, at jeg mener, Fisker kunne vaere verdens bedste dommer, hvis han ikke satte sig selv over spillet, for han er altid på højde med situatione­rne. Derfor er det specielt aergerligt,” sagde Esbjerg-traener Viggo Jensen.

Mens Frank De Boer måtte nøjes med 77 dage som Crystal Palace-manager, nåede Ronald Koeman at vaere Evertonman­ager i 496 dage, før han mandag i denne uge blev fyret. Forventnin­gerne var store forud for denne saeson, hvor Everton købte kraftigt ind forud for salget af Romelu Lukaku til Manchester United. Men defensiven har ikke fungeret, og ud over fire scoringer af Wayne Rooney har holdet vaeret offensivt impotent. 2-5 hjemme mod Arsenal blev sidste opgave for Koeman, der er tredje manager i Premier League, der mister jobbet siden saesonstar­t. Klubbens tidligere forsvarssp­iller og hidtidige U/23-traener David Unsworth overtager indtil videre managerpos­ten.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark