Ekstra Bladet - Tipsbladet

”JEG VED, HVOR GODE VI ER, NÅR BANEN ER KNOLDET”

-

Det er snart to måneder siden, at Brabrand har spillet på hjemmebane. Og der går nok naesten et halvt år, før det sker igen. Ikke at NordicBet Ligaens nummer 11 aldrig har nogen hjemmekamp­e. Århusianer­ne havde en mod Vejle sidste weekend, og de har en igen denne søndag, hvor Nykøbing FC kommer på besøg. Den bliver bare ikke spillet på Brabrand IF’s Idraetsanl­aeg, som hjemmebane­n hedder. Problemet er, at lige bag stadion ligger Brabrand Sø, som banen ligger i niveau med. Derfor har graesset saerligt i vinterhalv­året svaert ved at slippe af med overskyden­de vand, og banen kan ikke benyttes. Så Brabrand IF er flyttet fra det lille, ydmyge stadion, hvor tilskuerfa­cilitetern­e udgøres af en høj og nogle baenke, til byens store arena, Ceres Park med plads til 20.000 tilskuere. Der har Brabrand spillet siden begyndelse­n af oktober, og det er der, Nykøbing-kampen afvikles søndag. Det er ingen fordel for hjemmehold­et, mener traener Tom Søjberg.

”Vi har spillet et par år i 2. division, og vi føler, vi vinder hver gang, vi spiller på hjemmebane. Vi føler ikke, vi kan gå af vores egen bane uden at have vundet, og den følelse er vaek,” siger Brabrand-traeneren.

”Omvendt har vi modstander­e, der kommer fra store stadioner og store forhold, og der er overhovede­t ikke den der fornemmels­e af storhed, når man kommer til Brabrands anlaeg. Det er meget ydmygt og meget spartansk – meget 2. divisionsa­gtigt. Nogle spillere kommer og taenker ”Arh, hvad er nu det her?” og er ikke helt så motiverede. Vi saetter lidt i banken, når modstander­ne ikke er, hvor de skal vaere. Den kan vi ikke spille på på Århus Stadion. Der er vi på et stadion, de andre godt kan lide og er fascinered­e af. Så er de lige så klar, som vi er,” siger Søjberg om hjemmebane­fordelen, der blev vaek.

”Men når vi ikke kan vaere ude hos selv, er det en god fortaellin­g, vi kan vaere på Århus Stadion. Vi er rigtigt glade, når vi besøger Esbjerg, Viborg og Vejle. Vi synes, det er store oplevelser. Så vi kan også godt lide at spille derinde. Men de marginaler, vi skal bruge for at få vores point, havde vi vaeret langt bedre stillet for at få, hvis vi havde spillet hos os selv ude i Brabrand.”

På den vante hjemmebane nåede oprykkerne at slå Fremad Amager og få point mod FC Roskilde og Thisted. Kun Esbjerg har vundet der i denne saeson. På Ceres Park har Brabrand slået Vendsyssel, men tabt de resterende tre kampe. Banen er langt bedre end det sumpede underlag ved siden af søen – og det er en ulempe for hjemmehold­et.

”Vi har ikke traenet på vores bane i halvanden måned. Vi løber rundt på humplede baner eller på kunst og er vant til at spille på noget, der er anderledes end de andre holds traeningsb­aner. Det er klart en foraering til dem, at de kommer på en rigtig jaevn graesbane, hvor de kan spille lige så hurtigt som derhjemme. Det er en lille smule konkurrenc­eforvriden­de, men ved du hvad; vi glaeder os også over at kunne spille på en god bane.”

I Brabrand kender de godt deres graes og dets udfordring­er. Derfor har de bedt om at starte på udebane til foråret, og de har allerede Ceres Park i baghånden til de første hjemmekamp­e. Tom Søjberg og hans spillere kunne godt have brug for hjemmebane­n som våben i den hårde bundkamp, hvor oprykkerne har fem point op til stregen, men sådan bliver det ikke i denne saeson. Og det accepterer man.

”Jeg ved, hvor gode vi er, når banen er knoldet. Så kan vi drille alle hold. Men vi er også nødt til at sørge for, at tingene er i orden. Vi kan ikke vaere bekendt at aflyse kampe i 1. division. Et af de vaerste scenarier var, at Nykøbing skulle køre over til os på søndag og så måtte køre hjem igen med en aflyst kamp. Det er simpelthen ikke okay.” (Stan)

 ??  ?? Det er ydmyge rammer, når Brabrand spiller på eget anlaeg - og sådan kan de godt lide det. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/Ritzau Foto
Det er ydmyge rammer, når Brabrand spiller på eget anlaeg - og sådan kan de godt lide det. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark