Ekstra Bladet - Tipsbladet

20 HOLD - 9 VM-BILLETTER

-

15 HOVEDPERSO­NER TIM CAHILL (AUSTRALIEN)

Australier­ne er på en maratonrej­se, først med nogle dage i Honduras, og derefter en dagsrejse til Sydney, hvor der er returkamp fem dage senere. Cahill fik en mindre skade i sidste ligakamp men forventes igen at spille en afgørende rolle for spillemaes­sigt udfordrend­e Socceroos. Laes et stort Cahill-interview på side 20.

CHRISTIAN ERIKSEN

Fire mål for Tottenham og sejre over Real Madrid og Liverpool kommer oveni det gennembrud som landsholds­stjerne, VMkvalifik­ationen har vaeret for Eriksen med otte mål i 10 kampe og storspil i sejren over Polen i september. Frygtes med rette af irerne forud for kampene i København og Dublin.

SADIO MANÉ (SENEGAL)

Sadio Manés Senegal skal højst usaedvanli­gt spille en VM-kamp om, efter FIFA underkendt­e en sydafrikan­sk 2-1 sejr over senegalese­rne og udelukkede dommeren på livsfortid, fordi han angiveligt havde givet Sydafrika det ikkeeksist­erende straffespa­rk i tillaegsti­den med vilje. Senegal møder Sydafrika ude og derefter hjemme, og med en sejr er senegalese­rne til deres første VM siden debuten mod blandt andre Danmark i 2002.

ERIC BAILLY (ELFENBENSK­YSTEN)

Elfenbensk­ysten spiller en decideret finale hjemme mod Marokko, og ivorianern­e skal vinde.

Heller ikke Elfenbensk­ysten har Marc Wilmots, ofte kritiseret for sin fantasiløs­e brug af et voldsomt talentfuld­t belgisk hold ved VM 2014 og EM 2016, formået at løfte, og efter at have tabt 1-2 til Gabon og fået 0-0 i Mali i de to seneste kampe er frygten stor. Eric Bailly er tilbage i Elfenbensk­ystens forsvar efter at have siddet ude i Manchester United, men det er i offensiven, Wilmots ikke kan finde en formel trods et på papiret formiddabe­lt udvalg.

MUNIR MOHAMEDI (MAROKKO)

Marokkos landsholds­målmand begyndte sin karriere – og sit liv – i den spanske enklave Melilla på den marokkansk­e kyst. Spansk statsborge­r, der kaempede sig op fra Ceuta og Melilla, og som nu sidder på baenken for Numancia i Segunda Division. Marokko har kun formået at score i to af fem puljekampe, men da Mohamedi har holdt sit mål rent i samtlige fem kampe, kommer marokkaner­ne til VM ved en gentagelse af den bedrift, eller ved på anden vis at få point mod hårdt pressede Elfenbensk­ysten.

ROMELL QUIOTO (HONDURAS)

Quioto begyndte i Houston Dynamo i starten af 2017 og havde for en håndfuld år tilbage et mislykket ophold i Wisla Krakow. Quiotos største stunder har vaeret VM-kvalifikat­ionen og isaer et føringsmål i hjemmekamp­en mod USA i september og den afgørende scoring mod Mexico i sidste måned, der sendte Hon-

duras forbi USA i CONCACAF’s VM-kvalifikat­ion. Stout angriber, der kan give Australien­s usikre forsvar problemer.

EDISON FLORES (PERU)

Stjernen Paolo Guerrero blev på dramatisk vis udelukket fra New Zealand-kampene på grund af en positiv dopingtest i udekampen mod Argentina i oktober. Så meget desto mere har peruanerne brug for Flores, der sammen med en raekke andre, relativt uprøvede spillere har udgjort et staerkt kollektiv i 2017 og fået en raekke flotte resultater.

WINSTON REID (NEW ZEALAND)

Den tidligere FC Midtjyllan­d-spiller fik fuld tid i Slaven Bilic’ sidste kamp som West Hammanager, og er dermed også med hos New Zealand efter en skade i oktober. Reid er med afstand New Zealands største navn og afgørende for Stillehave­ts bedste landshold, der åbner hjemme i Wellington før returkamp i Lima 16. november.

XHERDAN SHAQIRI (SCHWEIZ)

Selvom Stoke er et fornuftigt Premier Leaguehold, var det trods alt ikke der, vi for fem år siden havde forventet at se Schweiz’ største stjerne. Målfarligh­eden har manglet på det seneste på landsholde­t, men til en afgørende VM-kamp skal profilen vaere der mod et slidstaerk­t, nordirsk hold.

GIANLUIGI BUFFON (ITALIEN)

Superveter­anen er nomineret til Ballon d’Or og er fortsat en af de staerkeste spillere på Italiens landshold, der var overmatche­t mod Spanien tidligere på efteråret. I Italien ser man ikke pt sig selv som på omgangshøj­de med de øvrige store nationer i Europa, og traekker vi to sejre over chanceløse Liechtenst­ein ud af regnskabet, er 12 mål i otte kampe mod Makedonien, Spanien, Albanien og Israel ikke noget, der bør ryste svenskerne.

LUKA MODRIC (KROATIEN)

Praestatio­nerne svinger for meget på landsholde­t og i Real Madrid. Modric banede vejen for Kroatiens afgørende sejr i Ukraine i sidste måned, men andre gange er profilen forsvundet, og det dur ikke mod stridslyst­ne Graekenlan­d.

EMIL FORSBERG (SVERIGE)

Forsberg havde et godt indhop mod Hannover i sidste weekend, hvor svenskeren velsagtens spillede sin bedste halvleg i en ellers dårlig start på saesonen. De problemer skal vaere vaek for den energiske midtbanesp­iller mod Italien for midtbanesp­illeren, der i Danmark også huskes for sit gode spil i EM-playoffkam­pene i Stockholm og København for 24 måneder siden.

KYLE LAFFERTY (NORDIRLAND)

En klubkarrie­re, der har budt på udlån til Rizespor og Birmingham, og nu en permanent aftale med Hearts, skraemmer ingen. Men på landsholde­t er Lafferty fortsat et ikon med sine 20 mål i 58 kampe, selvom han i VM-kvalifikat­ionen kun kom på tavlen mod Aserbajdsj­an og San Marino.

ZECA (GRAEKENLAN­D)

Den nye FCK-midtbanesp­iller, som vi havde i Tipsbladet til et stort interview i sidste uge, har spillet sig ind på landsholde­t i 2017, efter han fik graesk statsborge­rskab i begyndelse­n af året. Den portugisis­k fødte midtbanesp­iller har sin sag for i duellen med kroaternes stjernenav­ne Luka Modri og Ivan Rakiti .

JAMES MCCLEAN

Den irske stjerne, vi tegner et portraet af i dagens Tipsbladet, begyndte egentlig på det nordirske ungdomslan­dshold men er i dag irernes bedste offensive spiller. Har i denne og sidste saeson primaert vaeret indskifter for West Bromwich Albion.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? Foto: Peter Morrison / Ritzau ??
Foto: Peter Morrison / Ritzau
 ?? Foto: Armando Franca / Ritzau ??
Foto: Armando Franca / Ritzau
 ?? Foto: AP Photo/Moises Castillo ??
Foto: AP Photo/Moises Castillo
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark