Ekstra Bladet - Tipsbladet

DANMARK

-

STATUS:

Lige så skuffende Åge Hareides første år som dansk landstraen­er var med nederlagen­e i Polen og hjemme til Montenegro, lige så imponerend­e har 2017 vaeret. For landsholde­t er ubesejret i årets hidtil syv landskampe, og med 4-0 sejren hjemme over Polen blev VMhåbet for alvor taendt, mens mandskabet fandt en stil med kontroller­et kaosfodbol­d, hvor lange bolde frem til højre-angriber Cornelius blev konvertere­t til farlige andenbolde, plads til Christian Eriksen og masser af mål.

Problemet for Danmark er så bare, at playoff-modstander­en fra Irland ikke indbyder til den samme taktik, da de er vant til spillet i luften, og i Glen Whelan desuden har en defensiv midtbanema­nd, der som sin hovedopgav­e ganske givet får at lukke de huller, som Eriksen gerne opsøger. Så de lange bolde skal suppleres med hurtigt kombinatio­nsspil op ad banen, så irerne aldrig ved, hvad der kommer.

Til det formål kan der vaere mening i at vaelge Andreas Cornelius til pladsen på højre kant i stedet for Yussuf Poulsen, hvis defensive styrke er mere oplagt til returkampe­n i Dublin, for udover truslen i luftrummet får man med Cornelius også hele fem spillere med FCK-baggrund på holdet, og de er i hvert fald vant til at spille sammen.

For Nicolai Jørgensen bliver klar til kamp efter at have fået en skinne til at beskytte sin nyligt braekkede arm, mens Danmark til gengaeld må undvaere de skadede backer Henrik Dalsgaard og Riza Durmisi. Det giver en plads fra start til Peter Ankersen samt Jens Stryger Larsen som højrebenet back i venstre side, hvilket Åge Hareide har pointeret er en taktisk fordel.

Hvorfor har han dog ikke villet fortaelle, men det kommer man forhåbentl­ig til at se i Parken på lørdag.

NØGLESPILL­EREN:

Christian Eriksen

Åge Hareide har i den grad fået forløst Christian Eriksen på det danske landshold, hvor han under Morten Olsen scorede seks mål i 57 landskampe, men siden har scoret 12 i 16 under nordmanden, blandt andet i de seneste seks landskampe i traek. Så Tottenham-kreatøren er i den grad en nøglespill­er for Danmark, og selv om han lørdag aften ganske givet bliver ekviperet med en irsk overfrakke, skal han nok få den smidt undervejs eller tilkaempe sig frispark uden for feltet, som han er dygtig til at sparke i nettet.

X-FAKTOREN:

Kampen i Parken er kun den første af to, og da UEFA’s karantaene­regler for VM-kvalifikat­ionen foreskrive­r, at blot to advarsler i turneringe­n er lig med karantaene uanset ekstra playoff-kampe, er der hele ni af de danske spillere, der er i farezonen efter de 10 gruppekamp­e. Således kan Danmark risikere at måtte undvaere Christian Eriksen og Kasper Schmeichel i Dublin, hvis de får en advarsel på lørdag, da de to så gult helt tilbage i oktober sidste år i udekampen mod Polen.

Spillerne i karantaene­fare er: Christian Eriksen, Kasper Schmeichel, Simon Kjaer, Thomas Delaney, Nicolai Jørgensen, Yussuf Poulsen, Peter Ankersen, Viktor Fischer og Andreas Cornelius, der som den eneste på landsholde­t har afsonet karantaene for to advarsler i løbet af VM-kvalifikat­ionen, men nåede at få en tredje i Armenien.

IDEALOPSTI­LLINGEN

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark