Ekstra Bladet - Tipsbladet

ERIKSEN SENDER DANMARK PÅ VM-KURS

-

FREDAG KL. 20.45

Sverige - Italien, X

3,15 @ UNIBET

Der er lagt op til et taet opgør på Friends Arena, når Sverige tager imod Italien i det, italienern­e ser som en kaerkommen revanche-chance efter ”il biscotto del 2004”.

Meget er sket siden da. Sverige har for eksempel spillet 21 VM-kvalifikat­ionskampe på hjemmebane i perioden med statistikk­en 14-3-4 til følge. Og Italien har spillet 20 VM-kval.-kampe, som har givet 11 sejre, 7 uafgjorte og 2 nederlag på udebane.

Isaer i denne kvalifikat­ionsturner­ing har Sverige imponeret med 13 point og en målscore på 18-2 efter fem hjemmekamp­e. Men Italien har altså også hentet 12 point i fem udekampe, som har kastet målscoren 11-6 af sig. Og her er det vaerd at bemaerke, halvdelen af de indkassere­de mål faldt i 0-3-nederlaget til suveraene Spanien.

Begge hold vil naturligvi­s gerne vinde, men det vil naeppe udløse landesorg i Sverige, hvis holdet må nøjes med en målfattig uafgjort. Og det er formentlig praecis det resultat, italienern­e i udgangspun­ktet vil jagte.

Begge hold har deres styrke i defensiven, og det vil formentlig saette sit praeg på kampen, som naeppe bliver et målorgie. Set i det lys ligner X det mest interessan­te spil, før duellen forløses på mandag i Italien. FREDAG KL. 20.45

Newport - Port Vale, X2

1,83 @ BET365

Neil Aspin-effekten er måske ikke så kendt uden for Stoke-onTrent, men her er den til gengaeld noget, man både tager alvorligt og ikke mindst glaeder sig over.

Det er nemlig kun godt fem uger siden, Neil Aspin vendte hjem til den klub, han nåede at spille 348 kampe for i perioden 1989 til 1999. Med sig have 52-årige Aspin en lige så legendaris­k klubmand i form af John Rudge, der stadig står som klubbens mest succesfuld­e manager med tre oprykninge­r fra 1983 til 1999.

Og mens Aspin satte sig i managersto­len, indtog 73-årige Rudge rollen som director of football i en konstellat­ion, som både klub, fans og medier hurtigt døbte ”dream team”.

Port Vales første kamp under den nye drømmelede­lse blev tabt, men siden har holdet ikke set sig tilbage. Fem af seks kampe er vundet, og Port Vale - som efter 11. spillerund­e hang fast i bunddyndet med bare 5 point - er nu kun en sejr eller to fra at vaere en del af ligaens midtergrup­pe.

Mindre positivt ser det ud hos Newport, som kan fremvise en formkurve, der krummer i en helt anden retning end Port Vales. Efter 13 spillerund­er var Newport en del af play off-feltet med 25 point. Siden har holdet blot hentet ét point i tre ligakampe og tabt med 1-2 til Cheltenham i EFL Trophy. 2-1-sejren over Walsall i FA Cuppen har derfor vaeret det eneste lyspunkt de seneste uger.

Vurderet alene på tabellen giver det fin mening at gøre Newport til forholdsvi­s klare favoritter. Men med tanke på de to holds modsatrett­ede formkurver samt det mentale boost, ansaettels­en af Port Vales legendaris­ke ”dream team” har givet, synes vaerdien at lure i at spille i udeholdets favør. Og når bet365 så laegger sig et godt stykke over markedets gennemsnit på 1,72 med en betaling på 1,83, så får X2-halvgarder­ingen en anbefaling herfra.

LØRDAG KL. 15.00

Pro Vercelli - Empoli, Begge hold scorer

1,91 @ BWIN

Det er kun sket fem gange i denne saeson, at Pro Vercelli har forladt grønsvaere­n uden at score i den italienske Serie B. Samtidig har holdet blot holdt målet rent i 3 af saesonens 13 kampe.

Empoli har scoret mål i 11 af 13 kampe, men også i den anden ende af banen er holdet generøst: Azzurri har ikke holdt målet rent de sidste ni kampe i streg og kan blot prale af to clean sheets i denne saeson.

Pro Vercellis hjemmekamp­e indeholder i gennemsnit 3,57 mål, og det er pudsigt nok samme statistik som med Empolis udekampe.

Målene er fordelt ligeligt over hele saesonen og mellem holdene. Det vil sige, at begge hold har scoret i 5 af Pro Vercellis 7 hjemmekamp­e, mens faenomenet er forekommet i 6 af 7 udekampe for Empoli.

Markedet ligger omkring odds 1,80 på, at begge hold scorer, hvilket forekommer at vaere en smule i overkanten med ovenståend­e taget i betragtnin­g. Det er derfor en paen betaling, når bwin topper markedet ved at give 1,91 på, at begge hold scorer lørdag eftermidda­g på Stadio Silvio Piola.

LØRDAG KL. 16.00

Cambridge Utd - Accrington, Begge hold scorer

1,80 @ BET365

Cambridge tager imod topholdet Accrington i fin form med fire ubesejrede kampe som opvarmning. Resultater­ne er isaer kommet takket vaere en stabil, men ikke sprudlende, offensiv, som har scoret mål i 7 af saesonens 8 hjemmekamp­e.

Endnu mere leveringsd­ygtige er Accrington på den front. Holdet - der ligger et enkelt point bag Notts County på førsteplad­sen - har scoret mål i 15 af saesonens 16 kampe, hvilket har givet et gennemsnit på 1,88 mål pr. kamp.

Cambridge har holdt målet rent i 3 af 8 hjemmekamp­e, mens Accrington blot kan prale af to clean sheets på farten. Kogt ned til procenter betyder det, at begge hold har scoret i 62 procent af Cambridges hjemmekamp­e, mens det er forekommet i 75 procent af Accrington­s udekampe.

Begge hold har scoret i 5 af 6 foregående, indbyrdes opgør i League Two. Og der bør vaere noget mere end 55 procent chance for, det sker igen lørdag, hvorfor odds 1,80 er anbefaling­en herfra.

LØRDAG KL. 16.00

Bradford - Plymouth, Under 2,5 mål

2,00 @ BET365

Der skal vaere mere end 50 procent chance for, kampen slutter med højst to scoringer, når Bradford tager imod Plymouth.

Bradfords tre seneste kampe er alle endt med under 2,5 mål, og på hjemmebane er det 4 af de 5 seneste kampe, der har vaeret fattige på mål.

For Plymouth gaelder, at de sidste fire kampe i traek er endt med faerre end tre scoringer, mens det også er 4 af 5 udekampe, der er gået under linjen for mål på 2,5. Samlet er 62 procent af både Bradfords hjemmekamp­e og Plymouths udekampe endt med under 2,5 mål.

Der findes en risiko for, at topholdet Bradford kører bundholdet Plymouth over med mange mål til følge. Bradforms form (fire point og tre scorede mål i de sidste fire kampe) taler dog imod dette, ligesom Plymouth kan prale af at vaere ubesejrede siden starten af oktober efter tre uafgjorte og en sejr i de sidste fire kampe.

Endelig har samtlige fire opgør mellem de to hold i nyere tid vaeret meget taette og indeholdt nul, et eller to mål, så odds 2,00 på under 2,5 mål får en anbefaling herfra.

LØRDAG KL. 20.45

Danmark - Irland, (0-1) X

3,39 @ BET365

Det bør ikke vaere nødvendigt at skrive stolpe op og ned om denne kamp, som daekkes forbilledl­ig taet i både Tipsbladet og på tipsbladet.dk.

Sympatiern­e herfra går naturligvi­s i retning af det danske landshold, som også objektivt set er favoritter til at vinde kampen. Men det kommer ikke til at ske uden kamp mod et irsk landshold, der er staerkere i defensiven, end det er farligt i offensiven.

Irland gennemgik VM-kvalifikat­ionsgruppe­n med en målscore på 12-6, og det sker kun sjaeldent, at holdet går helt ned med flaget i gaeldende kampe. Faktisk skal vi helt tilbage til 1988 for at finde et eksempel på, at Irland har tabt med mere end ét mål i en VM-kvalifikat­ionskamp, når 0-3-nederlaget ude mod Tyskland i oktober 2013 er noteret. I EM-kvalifikat­ionskampen­e har Irland ikke tabt med mere end ét mål siden et 2-5-nederlag til Cypern i 2006.

Danmark kom meget blandet gennem VM-kvalifikat­ionen, hvor de rød/hvide på et år gik fra et 0-1-nederlag mod Montenegro til en 4-0-sejr over Polen.

Det sker dog sjaeldent, at Danmark spiller sig ud og vinder stort i de vigtige kampe mod staerke modstander­e. Og det er heller ikke et udbredt faenomen i første del af de europaeisk­e play off-kampe om VM-deltagelse. Siden 2002 har 12 af kampene fået en vinder, og i otte af de tilfaelde har det sejrende hold vundet med praecis ét mål.

En dansk sejr skal vaere mere end velkommen, men realistisk set bliver sejren lørdag naeppe så stor, at flybillett­erne til Rusland allerede kan bestilles.

LØRDAG KL. 20.45

Danmark – Irland, Christian Eriksen scorer

3,25 @ BWIN

Landskampe­n mellem Danmark og Irland omtales andetsteds her på siderne, så her skal det blot handle om Christian Eriksen, der er i gang med et historisk målrigt 2017 på landsholde­t.

Christian Eriksen scorede selvsagt ikke i 0-0-kampen mod Rumaenien i marts, men siden har den danske playmaker scoret mål i samtlige landskampe, hvilket bringer totalen for 2017 op på 6 mål i 7 landskampe.

Og da Eriksen også scorede to gange mod Kasakhstan i efteråret 2016, kan fynboen prale af 8 scoringer i landsholde­ts VM-kvalifikat­ionsturner­ing, hvilket skal ses i lyset af de 11 mål, han havde scoret ind til da siden debuten i 2010.

Det er en tricky størrelse at snakke om vaerdi i målscorers­pil, men undertegne­de er i hvert fald ikke i tvivl om, at Eriksen er det bedste bud på en dansk målscorer i kampen mod Irland. Det skyldes ikke bare, at der i skrivende stund er tvivl om, hvem der skal indtage pladsen som angribe foran Eriksen. Nej, 10’eren udviser ganske enkelt storform i øjeblikket, hvilket de vist også stadig taler om i Madrid efter 1-3-nederlaget for halvanden uge siden, hvor Eriksen både scorede og leverede storspil.

En saerlig styrke ved Christian Eriksen er, at han over årene er blevet en aegte trussel på frispark. I Premier League er 6 af hans 34 mål (18 procent) scoret på direkte frispark, og så kan den enkelte spiller jo selv vurdere, om det gør Danske Spils tilbud interessan­t. Det tidligere spillemono­pol giver nemlig odds 16,00 på, at Christian Eriksen scorer direkte på frispark i kampen.

SØNDAG KL. 15.00

Ternana - Novara, X ved pausen

2,10 @ BET365

Vi tyr til pausestati­stikkerne i den italienske Serie B, hvor både Ternana og Novara har haft en forkaerlig­hed for at spille uafgjort ved halvtid i denne saeson.

Kort opsummeret er det sket i fem af Ternanas syv hjemmekamp­e, mens Novara - der endnu ikke har prøvet at føre ved pausen i en udekamp endnu - har spillet uafgjort i fire af syv kampe på fremmed graes.

Og tendensen er kun blevet forstaerke­t inden for de sidste uger: der har stået uafgjort ved pausen i 5 af Ternanas seneste 7 kampe, mens det er sket i 6 af Novaras sidste 7 kampe.

Stillingen har i øvrigt vaeret uafgjort ved pausen i tre af de sidste fem indbyrdes opgør, så når bet365 laegger sig i toppen af markedet med odds 2,10, er det oplagt at smide pengene efter et nyt pause-kryds på Stadio Libero Liberati.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark