Ekstra Bladet - Tipsbladet

TAKTIK OG TRUP

-

De saudiarabi­ske klubhold er set over tid på niveau med japanerne og taet på sydkoreane­rne i de asiatiske klubturner­inger. Men det ville utvivlsomt vaere positivt for det saudiarabi­ske landshold, hvis spillerne også fik lov til – og tog initiativ til - at rejse udenlands, hvor holdets store profil Mohammad Al Sahlawi og flere af holdkammer­aterne givetvis kunne gøre det fornuftigt i europaeisk­e middelklas­se-ligaer.

Ifølge medier i Mellemøste­n er det saudiarabi­ske fodboldfor­bund faktisk netop ved at undersøge denne mulighed i et samarbejde med den spanske ligaforeni­ng og en raekke spanske klubber med henblik på lejeaftale­r til januar.

I Al-Sahlawi har Saudi Arabien en af Asiens bedste spillere, og forsvarska­eden er på asiatisk niveau solid, anført af Osama Hawsawi og hans familiemed­lemmer Omar og Motaz. Osama tilbragte for en håndfuld år siden nogle måneder i Anderlecht.

Mod store hold vil Saudi Arabien sandsynlig­vis stå tilbage i en 4-5-1 med Al-Sahlawi alene fremme, omend det endnu er lidt uvist med Edgardo Bauza som ny landstraen­er, da han kun har haft ansvaret i to testkampe i oktober.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark