Ekstra Bladet - Tipsbladet

ENDNU EN NY OB-START FOR ANFØREREN?

-

Der var ingen, der havde regnet med, at vridet i knaeet ville koste Hobro-anfører Mads Justesen så dyrt. For han spillede jo kampen mod Randers faerdig dengang i starten af august, og selv om det gjorde ondt, var der ingen, der troede, at det ville tage mere end lidt ro og hvile. Men det gjorde det. Da knaeet ikke blev bedre, blev den 34-årige forsvarer scannet, og her kunne man se en andengrads­skade af ledbåndet og en meniskskad­e.

”Ja, og så var der også noget med brusken. Det var mange ting, så det er et slidt knae,” lyder det fra Hobro-anføreren, der altså havde fået en skade, der typisk ville tage et par måneder, men som endte med at koste tre, da omfanget af problemet først blev opdaget efter et stykke tid. Men nu er han tilbage på banen og sad klar på baenken i fredags i Helsingør.

”Ja, det går rigtig fint. Jeg fik en blokade for fem uger siden, der tog de sidste problemer, så jeg traener med på tredje uge nu og begynde at føle mere og mere rytme, så nu må vi bare håbe, at det holder,” siger Mads Justesen, der altså var klar til kamp, men blev siddende på baenken med al sin rutine og lederegens­kaber, der også kommer til udtryk i hans status som rekordhold­er med 333 kampe for klubben og anfører.

”Man skal jo ikke lave om på noget, der fungerer godt. Det havde jeg heller ikke selv gjort, hvis jeg stod for det. Man skal have respekt for traenerens beslutning­er og respekt for, at der er spillere, der praesterer. Det var noget andet, hvis vi havde sejlet rundt, lige siden jeg blev skadet, så kunne det godt vaere, at man hurtigt kom i kamp, men lige nu må jeg vente til, det bliver min tur,” lyder det fra den tålmodige anfører, der måske kan genstarte sin saeson på søndag i Odense mod OB.

Det vil ikke vaere første gang, at det sker, for både i Superliga-debuten og saesonen efter åbnede Hobro fodboldåre­t med en kamp i Odense, og det kan Mads Justesen sagtens huske, specielt den første kamp der endte med en flot og meget overrasken­de sejr på 2-1 mod et hjemmehold med profiler som Rasmus Falk, Emil Larsen og Daniel Høegh.

”Det var min første Superliga-kamp, så den glemmer jeg aldrig. Vi var nok de måske største underdogs i historien, der skulle over at møde en af de store klubber i Danmark, og vi kunne jo kun overraske. Men jeg kan huske, at vi faktisk troede på, at vi kunne tage over og lave et resultat, og det er jo altafgøren­de, hvis man skal praestere.”

”På det tidspunkt havde vi måske lidt mere brug for stolpe-ind, end vi har nu, hvor jeg synes, at vi har udviklet os som hold. Så vi havde tur i den, men omvendt var vi også skarpe på de få muligheder, vi fik. Vi kom foran, og så kom de på 1-1 kort før tid, men så slog vi igen, og det var naesten det mest imponerend­e, at en oprykker kunne gøre det i slutminutt­erne.”

”Vi satte Quincy ind, og så tog han et raid op ad højrekante­n og smed den ind til Hvilsom, der så scorede til 2-1. Det var en voldsom oplevelse,” lyder det med et grin i stemmen fra Mads Justesen, der er en af syv Hobro-spillere fra dengang, der faktisk stadig er i klubben, mens OB kan har Mikkel Desler som potentiel genganger.

”Ja, vi har formået at holde godt sammen på en stamme, og det er også det, jeg hele tiden har holdt fast i. Det skal man have, hvis man skal have succes over en laengere periode. Det er den rigtige vej at gå i mine øjne. Og jeg tror ikke, at man kan finde andre Superliga-klubber, der efter tre-enhalv saeson har så mange spillere tilbage, som vi har nu,” siger anføreren før kampen mod OB.

”De vil meget gerne spille, og de spiller noget god fodbold, noget god possession­bold, men kan vi lukke de rum, de gerne vil finde, så er der også gode muligheder den anden vej. Det bliver lidt en kamp om, hvem der får tippet kampen over på deres praemisser. Vi skal stå kompakt og også vaere gode på bolden, som er noget af det, som jeg synes, vi har udviklet og er blevet langt bedre til. Hvis vi kan drille OB lidt med det, vil det vaere rigtig positivt. Og så har jeg på fornemmels­en, at vores topscorer scorer igen,” siger Mads Justesen om Pål Alexander Kirkevold, der efter mål i 11 kampe i traek har haft en uhørt scoringskr­ise på to kampe.

Til gengaeld er det skidt for spillet, at Vito Hammershøy-Mistrati har karantaene, men anføreren er optimist, og med en sejr kan Hobro gøre hullet ned til OB på syvendepla­dsen endnu større. For oprykkerne vil gerne nyde vinterpaus­en med udsigt til en fortsat plads i top seks.

”Ja, det ville da vaere at foretraekk­e,” lyder det med endnu et grin fra den genopstand­ne anfører. (pyndten)

 ??  ?? Mads Justesen er faerdig med genoptraen­ingen og klar til kamp for Hobro igen. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Foto
Mads Justesen er faerdig med genoptraen­ingen og klar til kamp for Hobro igen. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark