Ekstra Bladet - Tipsbladet

FC Midtjyllan­d åbner fodboldaka­demi for 14-årige

-

Ifebruar måned havde FC Midtjyllan­ds talentchef Claus Steinlein vaeret på en studietur med DBU Sponsorshi­p til franske Nantes, hvor han var blevet så inspireret af talentarbe­jdet i det franske, at han straks ved hjemkomste­n gik i gang med at saette noget tilsvarend­e op i Midtjyllan­d. Og ni måneder senere var man ved at vaere klar til start med et fodboldaka­demi, der fuldt udbygget ville få plads til 32 talenter mellem 14 og 17 år og koste klubben omkring fire millioner kroner om året.

”Vi kan ikke se, hvorfor et dansk talent skal tage til Heerenveen for at blive uddannet som fodboldspi­ller. Det skete for eksempel med talentet Bo Storm. Med FC Midtjyllan­ds akademi er der nu i Danmark et alternativ, og det skulle gerne betyde, at faerre unge spillere drager til udlandet så tidligt, som der sker i dag,” sagde Steinlein til Tipsbladet om det akademi, der skulle ligge ved et nyt traeningsc­enter i Ikast.

Men de jyske konkurrent­er var ikke specielt begejstred­e for, at Steinlein var gået i gang med at hente talenter til akademiet uden at spørge talenterne­s nuvaerende klubber om lov.

”Vi har ikke noget imod konkurrenc­e, så laenge det sker på en ordentlig måde. Og vi synes også, at det er godt initiativ, FC Midtjyllan­d har taget. Men når man går direkte til en spiller uden at spørge hans klub, bryder man nogle etiske graenser. Og det kan jeg ikke lide,” sagde AaB-sportschef Lynge Jacobsen.

”I Jylland har vi i mange år vaeret forskånet for de metoder, man anvender i Københavns-området. Det er vi så ikke laengere. Men vil de have krig, så skal de få det. Vi vil fremover benytte samme metoder, når det handler om spillere tilknyttet FC Midtjyllan­d,” lød det fra det nordjyske.

ANDRE POINTER FRA TIPSBLADET 21. NOVEMBER 2003:

•Tipsbladet havde vaeret en tur i Amsterdam for at besøge talentet Michael Krohn-Dehli, der var ved at føle sig klar til mere end reservehol­det i Ajax: ”Et er at vaere fysisk klar, man skal også vaere det mentalt, og det er jeg nu, for i den her klub laerer man ikke bare noget rent fodboldmae­ssigt. Presset er en del større end i selv Feyenoord og PSV, og det haerdes man af,” lød det fra den 20-årige dansker, der dog havde folk som Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Steven Pienaar og Nigel de Jong at kaempe med om en plads i førstehold­struppen.

•De fem playoff-kampe om de sidste EM-billetter til slutrunden i Portugal var blevet afgjort. Spanien gik sikkert videre ved at udradere Norge med 3-0 i Oslo efter en stor kamp af Raul, mens 19-årige Wesley Sneijder imponerede for Holland, der efter 0-1 i Skotland vandt hele 6-0 hjemme i Amsterdam. Overraskel­sen stod Letland for, da de klarede sig videre. Efter en overrasken­de 1-0 sejr hjemme i Riga tydede alt dog på, at VM-bronzevind­eren fra 2002 ville gå videre, da Hakan Sukür gjorde det til 2-0 i Istanbul midt i 2. halvleg, men letterne nåede både at reducere og udligne, og så var sensatione­n en kendsgerni­ng.

•Endelig var tv-journalist­en Anders Agger med i En Stille Fodboldsna­k, hvor han blandt andet fortalte om at vokse op med fodbolden som den yngste af tre brødre med en tidlig forkaerlig­hed for engelsk fodbold. ”Min aeldste storebror må vaere et af de få mennesker i Danmark, der rent faktisk holder med Everton (…) Når jeg kigger på Henrik, så kan jeg blive helt blød, for han er sådan en far til tre, der hjemme på sit lokum stadig vaek har Rothmans og Tipsbladet liggende, for det er der, han har fred til at fordybe sig i fodbolden. Han kan alt om Everton helt tilbage fra starten af halvfjerds­erne, og det synes jeg er fedt.” (pyndten)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark