Ekstra Bladet - Tipsbladet

LEICESTER FESTER MED SEJR OVER WEST HAM

-

FREDAG KL. 19.00

Randers FC – Sønderjysk­E, Begge hold scorer

1,72 @ BWIN

Randers har omsider fået vinden i ryggen efter en barsk start på saesonen. Kronjydern­e har vundet to kampe i traek, hvilket ikke er sket siden dobbeltsej­rene over AaB i maj.

De lyseblå har dermed hentet syv point i fem kampe under Ricardo Moniz. Lige så interessan­t er det, at holdet endnu ikke har forladt banen uden at score under den ambitiøse traener, som desuden kun kan fremvise ét clean sheet i den danske Superliga.

Også Sønderjysk­E ligner et hold, der er som født på ny med to sejre i traek. Det er ikke sket siden marts, hvor holdet slog OB, AGF og netop Randers.

Sønderjyde­rne har generelt vaeret flinke til at score i denne saeson med undtagelse af den første halvdel af oktober, hvor holdet spillede tre målløse kampe i traek. Siden da har Sønderjysk­E scoret mål i samtlige af de sidste tre kampe.

Laeg dertil, at Sønderjysk­E blot kan prale af ét clean sheet på farten i denne, og der tegner sig et billede af en fredagskam­p, hvor begge hold har gode muligheder for at komme på måltavlen.

FREDAG KL. 21.00

West Ham – Leicester, 2

2,70 @ NORDICBET

Presset på David Moyes er allerede stort, da skottens første kamp som manager for West Ham endte med et 0-2-nederlag til Watford. Nu venter så en kamp på hjemmebane­n, hvor West Ham har spillet til 2-0-3 i denne saeson.

Her må West Ham klare sig uden Chicarito (11 kampe/4 mål) samt op mod en god håndfuld øvrige spillere, der alle meldes tvivlsomme eller skadede.

Anderledes lyst ser det ud for Claude Puel, der efter alt at dømme kan give genvalg til det hold, der spillede mod Manchester City lørdag. Her tabte Leicester med 0-2, hvilket var den nye managers første nederlag i klubben.

Leicester har dog virket staerke på det seneste, og det ser ud til, Claude Puel vil gå tilbage til de kendte Leicester-dyder med hurtige omstilling­er. Her er West Ham på udebane faktisk et glimrende match af en modstander, og Leicester har da også vundet de sidste par udekampe mod The Hammers, som til gengaeld ikke har slået The Foxes siden 2014/15-saesonen.

Claude Puel har sat skik på tingene i Leicester, mens David Moyes tydeligvis stadig har en stor opgave foran sig i West Ham. Det bør Leicester udnytte til at hente tre point i en kamp, som ligger godt til ”Speedy Vardy” & Co.

LØRDAG KL. 16.00

FC Helsingør – AaB, X

3,50 @ NORDICBET

FC Helsingør har endnu ikke spillet uafgjort i denne saeson, men før eller siden skal det vel ske, og så er AaB ikke et dumt bud på den rette modstander.

AaB har nemlig ikke sparet på X’erne, som holdet har hentet fem af i denne saesons otte udekampe. Til gengaeld har nordjydern­e blot vundet én kamp på fremmed graes, og det var i det seneste tilfaelde, hvor Hobro blev besejret med 1-0.

FC Helsingør er omsider havnet på den sidsteplad­s, de fleste havde reserveret til holdet efter oprykninge­n. Det er sket efter otte nederlag i de sidste ni kampe, hvilket selvsagt ikke er imponerend­e. Men kradser man lidt i resultater­ne, har oprykkerne faktisk spillet paent og i øvrigt tabt de sidste fire kampe med bare ét mål efter det pinlige 1-5-kollaps mod AGF.

AaB har på sin side vaeret svingende, hvilket forskellen på den elendige 1. halvleg og den løfterige 2. halvleg i den seneste kamp mod FC Midtjyllan­d illustrere­de. På bundlinjen står dog, at AaB har haft det svaert på udebane, hvor holdet isaer har brilleret i kampe, der er endt uafgjort og har indeholdt et defensivt fokus fra de rød/hvide.

FC Helsingør har haft svaert ved at lukke af defensivt, mens AaB har manglet skarpheden i front. Det kunne godt lyde som to af de ingrediens­er, der skal til, hvis et uafgjort resultat skal skabes.

P.S.: Det er ikke sket siden 2002/03-saesonen, at et hold i Superligae­n ikke har spillet uafgjort efter de første 16 runder. Det skete dengang for FC Nordsjaell­and, som – i lighed med FC Helsingør – netop var rykket op i Danmarks bedste raekke. FC Nordsjaell­and spillede i øvrigt først uafgjort i 23. spillerund­e den saeson, da det blev til 2-2 mod OB.

SØNDAG KL. 16.00

FC København – Lyngby, X2

2,37 @ BET365

Først en advarsel: disse linjer skrives før FC Københavns Europa League-kamp på udebane mod Lokomotiv Moskva torsdag aften. Af samme grund kan det anbefales at tjekke de seneste holdnyhede­r, før et eventuelt spil saettes.

Det ligger dog allerede fast, at FC København til dette opgør må undvaere William Kvist, Benjamin Verbic og Pieros Sotiriou, som alle sidder ude med karantaene. Desuden er der tvivl om mindst en håndfuld spillere, der i skrivende stund traekkes med skader i mere eller mindre alvorlig grad.

Men selv uden at spekulere i fravaer ligner FC København lige nu er et hold, der er langt fra den forventede topform. 0-1-nederlaget til Brøndby i Parken blev fulgt op af en snitter på 0-3 ude mod Sønderjysk­E, og dermed har de forsvarend­e

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark