Ekstra Bladet - Tipsbladet

DEN UOPSLIDELI­GE HØJRESIDE

-

17runder inde i Superligae­n er det allerede småt med spillere, der har vaeret med i samtlige minutter. Ganske vist er det tilfaeldet for ni målmaend, men ude i marken gaelder det kun fire spillere. En af dem er Jens Martin Gammelby, der har vaeret Silkeborgs højre back i alle 1530 minutter.

”Jeg spiller en position, hvor man ikke skifter ret meget ud. Og så er jeg som regel fit for fight. Jeg render ikke ind i skader, så jeg skal spares. Det er med til at gøre, at jeg kan spille kontinuerl­igt,” siger backen, der sidste år fik fuld tid i 33 ud af 34 kampe – i den sidste kamp sad han over med karantaene. Generelt har den 22-årige jyde vaeret forskånet for slemme skader.

”Jeg havde en braekket albue på et tidspunkt, og så havde jeg lidt med min ankel for tre et halvt år siden. Jeg har haft små problemer, men jeg har holdt mig fit nok til at spille kampe. Nogle skavanker vil man altid løbe ind i, når man får et slag hist og pist, men jeg har formået at kunne mindske det til så små ting, at jeg har kunnet spille på 100 procent.”

Ganske b ema erk elses v aer digteren af de tre øvrige markspille­re med fuld tid ham, der ligger lige foran Jens Martin Gammelby. Også Silkeborgs højre kant Robert Skov er startet inde i og har fuldført de første 17 runder.

”Robert og jeg har i år bevist, at vi har et godt samarbejde. Det er også noget, vores traener laegger maerke til. Vi har vist, at han kan stole på os, når han saetter os på holdkortet,” siger Gammelby.

De to er født med godt et års mellemrum og er begge uddannet i Silkeborgs ungdomsafd­eling, men samspillet op ad højrefløje­n er relativt nyt. Som ungdomsspi­ller var Jens Martin Gammelby angriber, og han har også spillet central midtbane og stopper. Men nu har de fundet ind i en god rytme.

”Specielt offensivt supplerer vi hinanden rigtigt godt. Folk skal som regel passe på Roberts venstreben, så modstander­ne har fokus på at lukke ham ned og sørge for, at han ikke kan komme ind banen. Det gør, at jeg har plads at løbe på ude i siden,” siger Jens Martin Gammelby om scenariet, hvor forsvarern­e er nødt til at daekke op centralt for at undgå Skovs venstreben og derfor ikke også kan stoppe den fremadstor­mende backs løb op langs linjen.

Senest spillede Gammelby og Skov sammen med resten af Silkeborg-holdet en flot offensiv kamp mod Brøndby, hvor topholdet havde svaert ved at daemme op for den jyske offensiv. Alligevel tabte Silkeborg 3-1 efter at have ført 1-0.

”Vi har talt om, at hvis vi kommer foran, og modstander­ne får scoret, skal vi vaere bedre til at lukke af i den periode, som kommer efter deres mål. I nogle kampe har det vaeret sådan, at modstander­ne ikke nøjes med at score ét mål, men laver ét, to eller tre ekstra i de naeste 10-15 minutter. Vi skal vaere bedre til at lukke ned for, at det ikke sker. Vi må vaere køligere og koncentrer­e os om at forsvare, inden vi igen kan angribe.”

”Og så skal vi vaere skarpere. Vi skal sparke bolden ind, når vi har muligheden. Mod Brøndby spillede vi en kanongod første halvleg, og vi havde mange chancer, men vi gik til pausen med 1-1. Og så er kampen stadig åben,” siger Gammelby før søndagens hjemmekamp mod Randers.

”Hvis vi finder samme spil frem, og hvis vi sidder taet på dem og får lukket ned for det, de er gode til, venter der tre point mod Randers. Vi har siddet efter mange kampe og taenkt, at vi har spillet noget god fodbold, men det er ikke nok. Vi skal vinde. Men hvis vi spiller som i første halvleg mod Brøndby, kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skulle få tre point.”

Et ekstra punkt til historien om Silkeborgs højreside er, at Gammelby og Skov begge har scoret tregange og deler topscorer v aer dig heden på holdet med georgierne Davit Skhirtladz­e og Mate Vatsadze. Kan højrebacke­n bliver topscorer på sit hold? Det ønsker han ikke selv.

”Jeg håber, vi finder en topscorer blandt vores øverste spillere på banen. Det ville ikke gøre mig noget, hvis jeg scorede to-tre stykker mere, men jeg vil helst ikke konkurrere om topscorert­itlen,” griner han. (Stan)

 ??  ?? Jens Martin Gammelby og Robert Skov skal her stoppe Brøndbys Simon Tibbling. Normalt har modstander­ne vanskeligt ved at stoppe dem. Foto: Thomas Rasmussen/Ritzau Foto
Jens Martin Gammelby og Robert Skov skal her stoppe Brøndbys Simon Tibbling. Normalt har modstander­ne vanskeligt ved at stoppe dem. Foto: Thomas Rasmussen/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark