Ekstra Bladet - Tipsbladet

ARVEN EFTER CASILLAS

-

Idecember 2012 chokerede José Mourinho omverdenen, da han satte klubikonet og anføreren Iker Casillas på baenken til en udekamp mod Málaga. I stedet blev den upåagtede reserve Antonio Adán sat i startopsti­llingen. Ifølge Mourinho fordi han på det tidspunkt var en bedre målmand end Casillas, men der lå andre motiver bag: Forholdet mellem traeneren og anføreren var iskoldt, og i det hele taget var Real Madrids trup splittet i det, der endte med at blive Mourinhos sidste saeson.

To et halvt år senere forlod Casillas barndomskl­ubben og skiftede til FC Porto. Her spiller han fortsat, men har i dette efterår som 36-årig mistet sin plads som førstemålm­and. Og i Real Madrid har der lige siden kampen i Málaga i 2012 vaeret en vis usikkerhed på målmandspo­sten.

2012-13

DIEGO LÓPEZ KOMMER TIL

Efter at han havde sat Iker Casillas på baenken, valgte José Mourinho at handle på januarmark­edet og hentede Diego López i Sevilla. Diego López var førstemålm­and i resten af saesonen, hvor Real Madrid endte langt efter Barcelona i ligaen og tabte semifinale­n i Champions League til Dortmund.

2013-14

IKONETS SIDSTE STJERNESTU­ND

Carlo Ancelotti blev ansat som ny traener og arvede den uholdbare målmandssi­tuation. Løsningen blev at lade Diego López spille i ligaen, mens Casillas fik pokalkampe­ne og Champions League. Det viste sig at vaere bedst for Casillas, for Real Madrid vandt både Copa del Rey og Champions League i den saeson med Casillas på banen i finalerne mod Barcelona og Atlético Madrid.

2014-15

CASILLAS SOM FØRSTEVALG

At kaempe om pladsen med ikonet Casillas havde taeret på Diego López, der takkede ja til at skifte til AC Milan. I stedet hentede Real Madrid Keylor Navas i Levante, men han måtte nøjes med en reservetja­ns for Casillas, der nu endegyldig­t havde genvundet sin status som førstemålm­and. Real Madrid endte saesonen uden titler, og Ancelotti blev fyret.

2015-16

DEN MISLYKKEDE DE GEA-HANDEL

16 år efter sin debut forlod Iker Casillas Real Madrid og skiftede til FC Porto. Som ny førstemålm­and havde Real Madrid udset sig David de Gea i Manchester United, men forhandlin­gerne var lange og seje. Planen var at sende Keylor Navas den anden vej, men papirarbej­det endte med at tage for lang tid og blev først faerdiggjo­rt lige efter deadline. De Gea blev i Manchester, og Navas blev i Madrid, hvor han lige pludselig var den nye førstemålm­and og spillede en flot saeson.

2016-17

NAVAS I PROBLEMER

Keylor Navas’ praestatio­ner i den foregående saeson var så gode, at Real Madrid holdt sig i ro på transferma­rkedet og lod ham fortsaette som førstekeep­er. Men costarican­erens niveau var slet ikke som i den foregående saeson. Han begik flere store fejl og virkede ramt på selvtillid­en. Men bedst som han var ved at vaere afskrevet, genfandt han formen og spillede strålende i de sidste måneder af saesonen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark