Ekstra Bladet - Tipsbladet

EN HÅRD HUND I HOLDETS TJENESTE

-

Som journalist og chefredakt­ør bliver man ofte spurgt, hvorfor man skriver om et emne i stedet for et andet. Det er en god, sund øvelse at blive udfordret og tvunget til at motivere de valg, man foretager, og hvis man slår ørerne ud, kan man ofte laere noget, man kan bruge på et andet tidspunkt. Noget af det, man også laerer, er at det ofte er løgn, når spillere, traenere, ledere og bestyrelse­sfolk haevder, de ikke laeser sportsside­rne og ikke ser Onside; de er en del af kernepubli­kum, ligesom vi journalist­er er det.

Noget af det, der bliver bidt maerke i, er de spillere, der bliver skrevet om.

Mere end én gang er jeg stødt på den opfattelse, at det at optraede i Tipsbladet er en belønning, og det bliver isaer bemaerket og påtalt i forbindels­e med yngre spillere, der endnu ikke var etablerede førstehold­sprofiler.

Emiliano Marcondes er en af de spillere, jeg tidligt fik feedback på. Flere syntes, han fik al for megen plads i forhold til de få Superliga-kampe, og at det var Farum-klubben, der var lidt for dygtig til at få omtalt talentarbe­jdet i klubben.

AGF-traener David Nielsen rammer plet, når han beskriver Marcondes som en finessespi­ller med stor fysisk og mental hårdhed.

Marcondes er flere gange gået til graensen, og over den, i dueller med modspiller­e, har trukket en del udvisninge­r, og rykker til nytår transferfr­it til Brentford, noget der naturligt nok ikke huer Superliga-sportsdire­ktører, der ikke vil have den slags til at danne praecedens for deres egne bedste spillere og udenlandsk­e klubber.

Men først og fremmest er Emiliano Marcondes god, fordi han har arbejdet benhårdt og målrettet med det store talent, han havde med fra ungdomsåre­ne.

Han har lavet afslutning­søvelser efter de kollektive traeningsp­as, siden han kom op på førstehold­et.

Han har lyttet og laert, og som han har spillet i dette efterår, ligner det et af saesonens kup i The Championsh­ip for Brentfords sportsdire­ktør Rasmus Ankersen, at man får ham til klubben til nytår.

Det bliver en svaer overgang til et hold og en liga, der slet ikke er i samme balance og har det sikre koncept, FC Nordsjaell­and har. Men holder kroppen til de klø, der venter i England med et stramt kampprogra­m i et opskruet tempo, kan Efterårets Profil i Superligae­n også ende med at gøre sig gaeldende i fodboldspi­llets moderland. Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs.

Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark