Ekstra Bladet - Tipsbladet

ÅRETS SIDSTE FODBOLDKAM­P

-

Det begyndte med FC Nordsjaell­and-FC København på Right to Dream Park, og det slutter med FC Nordsjaell­and-FC København på Right to Dream Park. Den første taellende fodboldkam­p på dansk grund i 2017 var en kamp i reservehol­dsligaen søndag den 12. februar på kunstgraes­set i Farum. Andrija Pavlovic og Christian ”TK” Køhler scorede målene i 1-1-kampen. Derefter gik alle de andre ligaer og turneringe­r i gang én efter én, og de naeste 10 måneder blev der spillet et utal af fodboldkam­pe landet over. Men nu lukker 2017 ned, og det sker samme sted, som det startede. Torsdag den 14. december spilles årets to sidste fodboldkam­pe. 18.00 mødes Vejle Boldklub og FC København i U/19-ligaen. Et kvarter senere begynder så U/17-ligakampen mellem FC Nordsjaell­and og FCK.

”Vi spiller så sent, fordi holdene har en masse aktivitete­r. Der er ikke kun kampe, men også turneringe­r og landsholds­aktivitete­r, og vi skal tage hensyn til drengenes skoler. Der er meget planlaegni­ng, der går forud,” siger FC Nordsjaell­and-traener Kasper Kurland om en kamp, der er blevet flyttet to gange – først på grund af en skoletur, mange af FCN-spillerne skulle med på, og efterfølge­nde på grund af et lignende ønske fra FCK.

Der er varme under kunstgraes­set på Right to Dream Park, så der bør ikke vaere problemer med at få afviklet kampen, selv om den skal spilles 10 dage før juleaften.

”Vi kan risikere at have lige så kolde dage i november som i december, så der burde ikke vaere problemer. Vi kan få sne, men det kunne vi også have fået tidligere, og skulle det komme, er det noget, som banen og det kommunale personale tager sig af,” siger Kurland.

Efterårssa­esonen begyndte i starten af august, så det har vaeret et langt efterår i U/17-ligaen, hvor drengene er mellem 14 og 16 år. Men i den alder skal der meget til at køre traet i fodbolden.

”De kører på. De elsker at spille, og nogle af dem kan godt spørge, hvorfor de er nødt til at holde pause, fordi de er fulde af energi af lyst. Nogle af dem vil også gerne spille nogle indendørss­taevner, og det får de også lov til, så de er i gang hele tiden. Men det er stadig vigtigt for os, at de får et lille break, så de også mentalt får det hele på afstand og får slappet af. Det er ikke mere end tre-fire uger, så kører vi på igen.”

I U/17-ligaen ligger FC Nordsjaell­and på en femteplads bag AGF, AaB, FC København og Brøndby. Ifølge holdets traener er der også i de kommende årgange talenter som dem, der i øjeblikket imponerer i Superligae­n.

”Ja afgjort. Det er i hvert fald vores helt klare mål at fortsaette, som vi har gjort, og vi kan se, at der er dygtige spillere.”

FC Nordsjaell­and og FC København mødtes senest i søndags i Superligae­n i en spaendende kamp, som Farum-klubben i Parken vandt 3-1. Også på ungdomsniv­eau er det nogle specielle kampe.

”Det er meget jaevnbyrdi­gt. Det er altid intense kampe mod FCK, det er altid kampe, hvor vi skal spille op til vores absolut bedste. Der er lidt ekstra på spil, og mange af drengene kender hinanden indbyrdes – måske har de spillet sammen tidligere, eller også kender de hinanden fra ungdomslan­dskampene. FCK er igen i år et staerkt hold, og vi skal absolut spille op til vores bedste, men vi griber kampen an som alle andre og går offensivt til vaerks, som vi er kendt for,” siger Kasper Kurland om 2017’s sidste danske fodboldkam­p. (Stan)

 ?? Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Foto ??
Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark