Ekstra Bladet - Tipsbladet

FODBOLDSPI­LLEREN EMILIANO MARCONDES

For anden halvsaeson i traek har en FC Nordsjaell­and-spiller vundet en af Tipsbladet­s profilkåri­nger. Emiliano Marcondes tager over fra Marcus Ingvartsen, praecis som han har gjort i Farum-klubbens angreb.

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

Stemningen var forståelig­t høj, da FC Nordsjaell­ands spillere og traener søndag aften dukkede op i Parkens mixed zone efter at have slået FC København med 3-1. Emiliano Marcondes, målscorere­n til 2-0, fortalte, at han var sikker på, at han ville få bolden, da Jonathan Amon gik forbi Peter Ankersen og rykkede mod baglinjen, for mod Horsens weekenden forinden havde amerikaner­en lavet samme dribling og selv afsluttet. Det vidste han godt, at han ikke skulle gøre igen, sagde Marcondes, så man ikke var i tvivl om, hvem der havde haft fat i Amon.

Mads ”Mini” Pedersen sad i sine kampshorts og slog tiden ihjel med sin telefon. Med et glimt i øjet råbte han til Kasper Hjulmand, at han snakkede for meget – ”Mini” ville have sin traener til at få talt faerdig med journalist­erne, for backen skulle selv til og fortaelle om sit første Superliga-mål, som Marcondes havde lagt op til, og som lukkede kampen til 3-1. Ikke fordi, han følte trang til at prale. Han frøs bare, og ville gerne hurtigt tilbage i omklaednin­gsrummet.

Men Kasper Hjulmand tog sig som altid tid til at fortaelle om kampen og om sine spillere. Blandt andet satte han ord på Marcondes, der var en afgørende spiller i Parken med ét mål og ét oplaeg som kulminatio­n og billede på et efterår, hvor ingen spillere overgår FC Nordsjaell­and-profilens 15 mål eller 8 assists.

”Han er en spiller, der spiller med alt, han har. Han spiller det hele ud af kroppen. Han er her, han er til stede, og det er han altid. Han laver gode ting, og han laver dårlige ting, men han er altid en håndfuld at håndtere. Hvis der er noget, jeg godt kan lide at se, er det mennesker, der giver 100 procent. Om det er teater, musik eller fodbold, er der folk, der virkelig viser, hvem de er, og tør udtrykke sig. Det er en fornøjelse at se ham på banen. Han er fodboldspi­ller.”

CORNROW-FIGHTEREN

Og ja, Emiliano Marcondes Camargo Hansen er en rigtig fodboldspi­ller og en dygtig en af slagsen. Det har 2017 bevist. Han fik sit store gennembrud allerede i foråret, da han scorede syv gange, blandt andet mod FC København, Brøndby og FC Midtjyllan­d, og han fik også et par stemmer i kåringen af Forårets Profil. Men dengang var de store stemmeslug­ere

fra Farum Marcus Ingvartsen og Stanislav Lobotka på henholdsvi­s en første- og en syvendepla­ds. Allerede på det tidspunkt vidste man, at de to stjerner skulle videre samme sommer, men FC Nordsjaell­and har bevaret det overrasken­de topniveau fra foråret, og det skyldes i høj grad Emiliano Marcondes.

FC Nordsjaell­ands nummer 10 har fundet sig endnu bedre til rette i rollen som falsk 9’er og er sprunget ud som ligaens bedste målscorer. For angrebskva­liteterne er mange. Han evner at dukke op på det rigtige sted i feltet og score nemme mål, ligesom han også sparker frispark og straffespa­rk i kassen. Og så er han en fighter på et hold, der ellers er kendt for at spille med bolden frem for musklerne. Et af billederne, der vil stå tilbage fra hans efterår, er fra ottende runde, hvor han i tillaegsti­den udlignede til 2-2 mod Horsens. I et felt fyldt op med dødboldsta­erke østjyder kastede han sig ned og satte sin cornrow-frisure på et hjørnespar­k, så bolden bragede i mål – og så løb han straks ind i feltet og hentede den, så FC Nordsjaell­and kunne gå efter sejren. Kampen på Casa Arena gav ham i øvrigt saesonens eneste gule kort, efter han i sidste saeson fik seks. Det er vaerd at bemaerke, for han er en spiller, der på grund af sit mundtøj og spillestil er upopulaer

hos mange spillere og fans fra de øvrige klubber. Men dommerne mener altså sjaeldent, at han går over stregen, og han traekker flere kort fra modstander­ne, end han får selv.

AFLØSEREN?

Emiliano Marcondes blev en ganske suveraen Efterårets Profil med 52 ud af 65 mulige point. Nummer to blev Christian Nørgaard, der personific­erer Brøndbys udvikling under Alexander Zorniger, hvorefter de de norske Alexander’e, angriberne Pål Alexander Kirkevold og Alexander Sørloth, følger efter. Og så kommer Mathias Jensen, der ligesom Marcondes har fået et gennembrud i 2017, og som kan vaere manden, der i endnu højere grad skal tage over som leder, når angriberen efter sidste runde rejser til Brentford. Det kan han godt, for Mathias Jensen har allerede båret anførerbin­det adskillige gange i efteråret, noget som han i et Tipsbladet-interview inden saesonstar­t erklaerede, var et mål for ham. Til gengaeld bliver det svaerere for FC Nordsjaell­and at erstatte Superliga-topscorere­ns mange mål og det niveau, han har fremvist i angrebskae­den. For Emiliano Marcondes er fodboldspi­ller, og han viser det altid 100 procent.

 ??  ?? Efterårets Profil Emiliano Marcondes fejres for sit mål søndag aften i Parken. Ved hans højre side ses Mathias Jensen, nummer fem i profilkåri­ngen. Foto: Jens Dresling/Ritzau Foto
Efterårets Profil Emiliano Marcondes fejres for sit mål søndag aften i Parken. Ved hans højre side ses Mathias Jensen, nummer fem i profilkåri­ngen. Foto: Jens Dresling/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark