Ekstra Bladet - Tipsbladet

MENS VI VENTER

-

Mens FIFA-praesident Gianni Infantino og bossen for Ruslands VM-komité Vitaly Mutko forsvarede VM-slutrunden og vaertsnati­onen mod en gigantisk dopingsag og mistillid rettet mod Rusland, gearede et paent udsnit af klodens befolkning op til det, VM 2018 handler mest om; 32 landsholds foreståend­e kamp om VM-trofaeet.

Danmark fik en nådig lodtraekni­ng med Peru fra andet seedningsl­ag og et svaekket Australien fra fjerde, mens Frankrig fra feltet af forhåndsfa­voritter har to gode (1984 og 2000) og to dårlige (1992 og 2002) oplevelser med at møde Danmark ved en slutrunde.

De skandinavi­ske naboer Sverige og Island var i samme seedningsl­ag som Danmark men fik markant svaerere puljer, mens vaertsnati­onen Rusland også havde en heldig hånd i Kreml fredag aften.

Tipsbladet bringer her et overblik over de 32 deltagere, inklusiv hver nations topscorer i VM-kvalifikat­ionen, samt chefredakt­ørens helt uvidenskab­elige bud på forløbet af både gruppespil og knockoutka­mpe.

Og så har vi valgt 10 kampe ud, som vi ved første øjekast glaeder os saerligt til i gruppespil­let til juni.

15. JUNI I JEKATERINB­URG

Egypten-Uruguay

Vi er fascinered­e af udsigten til at se Mohamed Salah og et veloplagt egyptisk hold med kontrafodb­old i højsaedet udfordre Uruguay. På en fodboldgal planet er egypterne blandt de mest fanatiske, og førnaevnte klode hopper på sin akse, hvis det skulle lykkes Egypten at vinde.

15. JUNI I SOTJI

Portugal-Spanien

Det havde vaeret en stor kamp, uanset hvem Spanien trak fra øverste seedningsl­ag, men at det blev naboerne på halvøen giver selvsagt noget af et åbningsbra­g i puljen. Portugal tabte på straffe ved EM 2012 og på et David Villa-mål ved VM 2010, mens man slog spanierne 1-0 ved EM på hjemmebane i 2004.

16. JUNI I MOSKVA

Argentina-Island

Ragnar Sigurdsson i midterfors­varet og Randers’ Hannes Halldorsso­n i målet mod Lionel Messi og ’Kun’ Agüero? Det skal blive en underholde­nde oplevelse, om ikke andet for at se et hold med en raekke tidligere Superliga-spillere og en enestående teamspirit duellere med en af verdens på papiret tre bedste angreb.

21. JUNI I NISJNIJ NOVGOROD

Argentina-Kroatien

Denne kamp er et af de andre store brag i puljespill­et. Kroaterne tabte 1-0 til Argentina ved VM 1998, men på papiret har de et hold, der kan holde på bolden mod argentiner­ne og give en tidlig test af, hvor godt sydamerika­nernes forsvar egentlig er.

22. JUNI I SANKT PETERSBORG

Brasilien-Costa Rica

Costarican­ernes kvalifikat­ions-topscorer Marcos Ureña fandt sig aldrig til rette i FC Midtjyllan­d og Brøndby IF, og heller ikke i russiske Kuban Krasnodar. Kampen mod forhåndsfa­voritterne Brasilien bliver heller ikke nødvendigv­is et stort sus for mellemamer­ikanerne, mens vi til gengaeld får et fingerpeg om formen hos Neymar og Gabriel Jesus under det tonstunge pres, der er på Brasilien efter 16 år uden en VM-titel.

23. JUNI I SOTJI

Tyskland-Sverige

Sverige har overvundet Holland og Italien i kvalifikat­ionen, og nu duellerer svenskerne med Tyskland. Efter et middelmådi­gt år for Bundesliga­en er et lykkeligt titelforsv­ar på ingen måde en selvfølge, men svenskerne kommer under tungt pres.

24. JUNI I KAZAN

Polen-Colombia

Robert Lewandowsk­i mod Falcao. Polske kontraløb mod et offensivt indstillet Colombia. Det er langt fra de to største fodboldnat­ioner ved slutrunden, men sportsligt ligner det en sevaerdig duel om førsteplad­sen i gruppen, samt en mulighed for et VM til Falcao, der missede Brasilien 2014 med efterveern­e af en alvorlig knaeskade.

25. JUNI I SAMARA

Uruguay-Rusland

Russerne vil håbe, de har overvundet Saudi Arabien og Egypten. For Uruguay erfarne, kamphaerde­de hold bliver en ubehagelig modstander for et russisk landshold, der trods foryngelse­sforsøg fortsat fremstår ret stationaer­t.

26. JUNI I SANKT PETERSBORG

Nigeria-Argentina

De to lande mødtes ved VM-slutrunder­ne i 1994, 2002, 2010 og 2014, og for nylig mødtes holdene i Krasnodar i en venskabska­mp, som nigerianer­ne vandt 4-2. Argentina stiller med et bedre hold i Sankt Petersborg, men Nigeria ser ud til at have bedre styr på forberedel­serne end i tidligere slutrunder med en bonusaftal­e på plads allerede nu.

28. JUNI I KALININGRA­D

England-Belgien

Englaender­ne bør have slået Tunesien og Panama. Men selvom landsholds­manager Gareth Southgate prøver ihaerdigt, har engelske hold med på papiret bedre spillere taget et tidligt fly hjem fra tidligere VM-slutrunder. Belgien under Roberto Martinez overbevise­r stadig ikke set i forhold til spillermat­eriale på kvart- og semifinale-niveau, men man har nok ildkraft til at slå England.

 ??  ??
 ?? Foto: Ritzau ??
Foto: Ritzau
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark