Ekstra Bladet - Tipsbladet

FARUM TAGER MÅLRIG AFSKED MED PROFILER

-

FREDAG KL. 19.00 AC Horsens - Sønderjysk­E, X2 1,55 @ BET365

Sønderjysk­E har ikke tabt en ligakamp til AC Horsens siden august 2012, og det bør også vaere status, når de to holds sidste kamp i år fløjtes af lidt i ni fredag aften.

AC Horsens ligner et hold, der er gået i stå, og vi skal tilbage til september for at finde De Gules seneste sejr, mens 5 af de sidste 7 kampe er endt uafgjort. Det styrker moralen, at det seneste point blev hentet dybt inde i overtiden mod Hobro, men omvendt viste kampen også, at holdet stadig har svaert ved at omsaette chancer til mål.

Sådan har det ikke vaeret med Sønderjysk­E i november, hvor holdet har vundet samtlige tre kampe i ligaen med en målscore på 8-0. Senest blev det dog til en 1-3-dukkert hjemme mod Brøndby, og dermed kan sønderjyde­rne altså ikke nå at overvintre i top 6 uanset resultatet her.

Ikke desto mindre bør Sønderjysk­E vaere i stand til at tage point fra et AC Horsens-hold, der efterhånde­n virker en smule traette og idéforladt­e. Sønderjysk­E hører blandt de hold, der faktisk kan matche De Gule på de berømmede dødbolde, og fjerner man først dem fra ligningen, fremstår fredagens hjemmehold ganske ordinaert.

Nederlaget til Brøndby gør dog, vi ikke tør gå planken ud på 2-tallet, som derfor supportere­s af et X, så oddset lander på 1,55.

LØRDAG KL. 13.30 West Ham - Chelsea, Over 2,5 mål 1,83 @ BWIN

West Ham har den første sejr til gode under David Moyes, som står med 0-1-3 efter sine første fire kampe i spidsen for klubben.

På hjemmebane har The Hammers dog vaeret rimeligt traefsikre foran målet med syv scoringer i seks kampe, hvor holdet kun er gået målløs fra den ene. Det betyder også, at 3 af 6 kampe er gået over 2,5 mål, mens det samme gaelder for 5 af Chelseas 7 udekampe.

Chelsea har scoret 15 mål i syv kampe siden 0-3-nederlaget til Roma i Champions League. Men holdet har også vist spraekker i de bageste raekker, og The Blues har blot holdt målet rent i en af de sidste fire kampe.

West Ham bør med andre ord ikke vaere uden chancer for at komme på måltavlen, og det vil selvsagt øge muligheder­ne for, at kampen går over 2,5 mål.

Bemaerk i øvrigt, at Chelsea blot har vundet to af de sidste fem kampe mod netop West Ham, mens fans af The Hammers kan lune sig ved en ret speciel statistik:

David Moyes har nemlig vundet fire af sine sidste fem kampe mod det hold, der er forsvarend­e mester. Og for at gøre det endnu mere kuriøst har han slået både Carlo Ancelotti, Roberto Mancini og Claudio Ranieri som italienske mestertrae­nere. Så er Antonio Conte i hvert fald advaret, mens vi andre kan håbe på, at de to hold spiller til over 2,5 mål i deres indbyrdes opgør for sjette gang i traek.

LØRDAG KL. 16.00 Huddersfie­ld - Brighton, X 3,05 @ NORDICBET

Både Huddersfie­ld og Brighton er gået pointmaess­igt i stå siden den første kamp i november. Huddersfie­ld har tabt samtlige af de fire følgende kampe, mens Brighton i det mindste kan prale af to uafgjorte resultater som supplement til to nederlag.

Med til historien hører, at Huddersfie­ld var en sen scoring af Raheem Sterling fra at spille 1-1 hjemme mod Manchester City, og overordnet set står holdet med 3-2-2 på eget graes i denne saeson.

Brighton leverede en stor kamp ude mod Manchester United, som skulle bruge et selvmål for at slå holdet, som så skuffede med 0-0 på hjemmebane i den følgende kamp mod Crystal Palace. Og i sidste runde gik det helt galt, da Liverpool slog Brighton hjemme på The American Express Community Stadium med 5-1.

Med henholdsvi­s fem og syv point ned til revitalise­rede Crystal Palace under stregen har begge hold brug for point. Og da hverken Huddersfie­ld eller Brighton lige nu har selvtillid­en til selv at skabe kampene, virker X som et ret fornuftigt bud på udfaldet af kampen, hvilket også har vaeret tilfaeldet i fem af de to holds seneste otte indbyrdes opgør.

LØRDAG KL. 16.00 Tottenham - Stoke, Tottenham vinder 4-0 13,00 @ NORDICBET

Dette er naturligvi­s et spil fra den mere kuriøse afdeling, som kun skal følges og spilles af folk, der har lyst til lidt ekstra lørdagsund­erholdning.

Tottenham brugte onsdagens kamp i Champions League til at banke rusten af flere offensive baenkevarm­ere, og det skulle vise sig at vaere en god idé, da holdet vandt 3-0 over APOEL med netop Fernando Llorente, Heung-Min Son og GeorgesKev­in N’Koudou som målscorere.

Spurs kan passende tage selvtillid­en med sig ind i Premier League, hvor holdet er uden sejr i de sidste fire kampe. Netop offensiven har virket en smule uinspirere­t, men det har Champions League-sejren over APOEL forhåbentl­ig aendret på.

Desuden er Stoke altså ikke nogen skraemmend­e modstander på udebane, hvor holdet blot har klaret ét clean sheet hidtil og i øvrigt lukket 11 mål ind i de sidste fire kampe.

Og så er der det med 4-0. Resultatet har allerede vaeret overreprae­senteret i denne saeson, hvor 10 af 150 kampe er endt med 4-0 eller 0-4. Og så har det vaeret cifrene i de sidste tre Tottenham-sejre over Stoke, hvorfor vi går linen ud over satser på alle gode gange fire for 4-0-sejre.

SØNDAG KL. 13.00 Southampto­n - Arsenal, Charlie Austin scorer 3,50 @ BWIN

Southampto­n har scoret seks mål i de sidste tre kampe, og det skyldes ikke mindst Charlie Austin, der har takket for Mauricio Pellegrino­s tillid på toppen af holdet ved at score tre mål i de sidste tre kampe.

Nu venter så en kamp mod Arsenal, og selv om The Gunners selvfølgel­ig befinder sig på et højere niveau end Southampto­n, så er det vaerd at notere sig, at holdet blot har holdet målet rent i 2 af 7 hidtidige udekampe i denne saeson.

Southampto­n startede saesonen lidt tøvende offensivt, men nu er status, at holdet har scoret mål i 7 af de sidste 9 kampe.

Hjemmehold­et har med andre ord gode chancer for at komme på måltavlen mod Arsenal, og så er formstaerk­e Charlie Austin et godt bud til paene odds 3,50. Bemaerk i øvrigt, at Austin har gode minder mod Arsenal, som han scorede mål i begge saesonens kampe, da han spillede for Queens Park Rangers i 2014/15.

SØNDAG KL. 14.00 FC Nordsjaell­and - Hobro, 1 & Over 2,5 mål 2,15 @ BWIN

FC Nordsjaell­and tager afsked med Pascal Gregor, Patrick Mtiliga og Emiliano Marcondes i hjemmekamp­en mod Hobro, hvor isaer sidstnaevn­te må vaere opsat på at vise sig frem fra sin bedste side en sidste gang med mål.

Dem har der vaeret rigeligt af i FC Nordsjaell­ands kampe hidtil: 17 af 18 kampe er endt med flere end 2,5 mål. Hobro har på sin side blot holdt målet rent i 3 af 9 udekampe, mens holdet selv har scoret mål i 6 af 9 kampe på fremmede baner.

En stor del af målene er kommet fra Pål Kirkevold, som nu er oppe på fire scoringslø­se kampe på stribe. Nordmanden var dog taet på i den seneste kamp mod AC Horsens, og op til weekenden kunne Hobro så fortaelle, kontrakten med nordmanden er forlaenget.

Det kan Pål Kirkevold passende fejre med mål, mens Emiliano Marcondes i den anden ende vil tage en målrig afsked med de trofaste FC Nordsjaell­and-fans.

Fire af de sidste fem kampe mellem holdene har indeholdt mindst tre mål, og fire af fem kampe har haft FC Nordsjaell­and som vinder. Vi kombinerer de to udfald her og får odds 2,15 på en målrig hjemmesejr.

SØNDAG KL. 15.15 Liverpool - Everton, X 5,50 @ BWIN

Det er formentlig kun de allermest inkarnered­e Everton-fans, der vil naegte, at Liverpool er massive favoritter til at vinde søndagens Merseyside derby.

Ikke desto mindre går vi mod strømmen, da ”Everton eksperimen­tet” vanen tro saetter pengene på et uafgjort resultat i The Toffees’ kamp i Premier League. Det er ikke sket i de sidste tre kampe, og derfor er indsatsen nu oppe på 80 kr. Reglen er nemlig, at startindsk­uddet på 10 kr. fordobles, hver gang kampen ikke ender uafgjort, mens et X betyder, at indsatsen stilles tilbage til en tier.

Disse linjer skrives før Evertons kamp i Europa League mod Apollon, mens Liverpools sejr på 7-0 over Spartak Moskva til gengaeld er kendt - og virker en smule afskraekke­nde i forhold til spillet!

Skal vi finde trøst i noget, må det vaere, at seks af de sidste ni indbyrdes opgør er endt uafgjort. Meget er dog sket, siden Romelo Lukaku sikrede Everton det ene point i det seneste X mellem holdene i 2015.

X’et saettes dog ikke desto mindre. Går det ikke hjem, har ”Everton-eksperimen­tet” givet en tilbagebet­aling på 144 procent, mens pletskud i form af et X vil sende returraten op på 190 procent.

Regnskab for ”Everton-eksperimen­tet”: Indskud i denne runde: 80 kr. Samlet indskud: 960 kr.

Samlet gevinst: 1.385 kr.

Profit: 425 kr.

MANDAG KL. 19.00 Randers FC - FC Midtjyllan­d, 2 1,80 @ UNIBET

Randers måtte i sidste runde sande, at en god 1. halvleg ikke er nok, hvis indsatsen ikke følges op efter pausen. Facit blev derfor, at kronjydern­e tabte med 2-3 til Silkeborg. Det betyder, at den gennemsnit­lige høst under Ricardo Moniz har vaeret på 1,0 point pr. kamp, mens Hestene hentede 0,6 point under Ólafur Kristjanss­on i denne saeson.

FC Midtjyllan­d har til sammenlign­ing hentet 2,3 point pr. kamp i denne saeson, og ser vi alene på de sidste 10 kampe har høsten vaeret på 28 af 30 mulige point.

FC Midtjyllan­d spillede egentlig også en dårlig 2. halvleg mod OB, men Nicklas Helenius og Anders K. Jacobsen havde ikke skarpheden til at straffe midtjydern­es sjusk, og så endte det hele med den ventede sejr til hjemmehold­et på 3-1.

Også denne kamp har udmaerkede muligheder for at gå over 2,5 mål, men spillet er alligevel fravalgt, da det fortsat er uvist, hvordan Ricardo Moniz vil angribe en hjemmekamp mod et tophold. Hans hidtidige forsøg mod hold fra den nederste halvdel har vist, at Randers har forsøgt at kontroller­e kampene, men det vil gaesterne i mandagens kamp naeppe tillade.

Disse linjer skrives i mange dages afstand af kampen, men sikkert er det dog, at Kian Hansen og Zsolt Korcsmar sidder ude med karantaene for FCM, mens der er tvivl omkring flere forsvarsko­llager på grund af skader. Det kan selvfølgel­ig få afgørende betydning for spillet – og måske endda gøre over 2,5 mål aktuelt igen.

Ud fra de gaeldende forudsaetn­inger bør Randers FC dog ikke vaere en trussel mod et FC Midtjyllan­d-hold, der har alt at kaempe for i toppen af raekken, så vi kører 2-tallet i forventnin­g om, at Jess Thorup giver sig selv den bedst mulige anbefaling, før traenerens kontrakt skal forhandles i ly af vinterpaus­en.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark