Ekstra Bladet - Tipsbladet

LANDSHOLDE­T KAN IKKE SPILLE I ET VM STYRET AF VITALY MUTKO

-

Peru, Australien og Frankrig. Det er tre gode modstander­e, Danmark trak til gruppespil­let ved VM i Rusland, og kloden over vil de naeste seks måneders klubfodbol­d vaere farvet af, hvordan profilerne fra de 32 VM-lande klarer sig. Men som faste laesere af denne leder vil vide, er alt bestemt ikke, som det skal vaere med slutrunden i Rusland.

Tirsdag i denne uge sagde IOC endelig det, alle uden adresse eller serverplad­s i Rusland vidste; at Ruslands tidligere sportsmini­ster Vitaly Mutko udmaerket vidste, at russiske sportsstje­rner, deriblandt fodboldspi­llere, blev dopet systematis­k.

Som saedvanlig stikker FIFA hovedet i sandet. Mutko blev udelukket fra alt, der har med OL at gøre, i resten af livet, men til sommer er den nuvaerende vicepremie­rminister i Rusland chef for VM-vaerterne.

FIFA-praesident Gianni Infantino sad side om side med Mutko sidste fredag før VM-lodtraekni­ngen, hvor schweizere­n nedspilled­e doping i russisk fodbold og mente, der var tale om en negativ kampagne fra vestlige medier. Den bemaerknin­g må have gjort landsmand og forgaenger på posten Sepp Blatter stolt.

Mutko har vaeret en af bagmaenden­e bag et doping-system, der snød sportsverd­enen til vinter-OL i Sotji for fire år siden. Et system, hvor den russiske efterretni­ngstjenest­e FSB spillede en hovedrolle i svindlen, og hvor en tidligere antidoping-chef døde af et mystisk hjerteanfa­ld, da han bekendtgjo­rde, han ville skrive en bog.

Jeg håber, jeg tager fejl, men min frygt er, at det skal lykkes FIFA at smide sagen i en syltekrukk­e, så man først efter VM får gjort op med Mutko, der i dag er erstattet i FIFA’s øverste råd FIFA Council af landsmande­n og kollegaen fra VM-komitéen, Aleksei Sorokin.

DBU-formand Jesper Møller sagde i sidste måned til Tipsbladet, at man ikke boykotter noget som helst uden en lodret ordre fra regeringen. Ingen taler boykot her, men efter fadaesen sidste år med det danske IOC-medlem Kronprins Frederiks ok til russiske deltagere ved OL i Rio, kan regeringen sammen med DBU gøre noget af skaden god igen ved at kraeve Vitaly Mutko fjernet fra posten omgående. Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark