Ekstra Bladet - Tipsbladet

EFTERÅRETS HOLD

-

MÅLMAND STEN GRYTEBUST OB (18 KAMPE/0 MÅL)

Ifølge Superligae­ns officielle statistikk­er er Sten Grytebust den målmand i Superligae­n, der har måttet leve med flest skud inden for rammen (107), og som har måttet lave flest redninger (86). Kun Jesse Joronen er der blevet afsluttet imod flere gange (284 mod 280). Alligevel har OB-keeperen sammen med Frederik Rønnow flest clean sheets (8), og det er kun Brøndby, der har lukket faerre mål ind end OB (16 og 17). Tallene siger det hele: OB har et forsvar, som tillader mange chancer og afslutning­er, men Grytebust tager det meste.

HØJRE BACK KARLO BARTOLEC FC NORDSJAELL­AND (18/4)

De seneste par uger har vist, hvad Karlo Bartolec kan. Mod Horsens lagde han op to mål, scorede selv et enkelt og tiltvang sig et straffespa­rk. Og mod FC København i Parken stod han bag åbningsmål­et, da han trak ind i banen og sparkede bolden over i det lange hjørne med venstreben­et. Ifølge Kasper Hjulmand skal kroaten stadig arbejde med sin koncentrat­ion, men hans offensive repertoire er stort, og pladsen på Efterårets Hold er fortjent, selv om konkurrenc­en fra spillere som Johan Larsson, Rasmus Nissen og Jens Martin Gammelby er hård.

BENEDIKT RÖCKER BRØNDBY (16/1)

Der skulle gå 68 kampe, før Benedikt Röcker brugte sine 197 centimeter til at score for Brøndby, men det var til gengaeld et vigtigt mål. I en vanskelig udekamp mod Hobro i september udlignede tyskeren på hovedstød efter 64 minutters spilletid og stod for vendepunkt­et i en kamp, som Brøndby endte med at vinde 2-1. Inden havde Brøndby kun vundet én af de foregående fem kampe, men Hobro-kampen blev indledning­en til en ni runder lang sejrsstime, der stadig lever. I de ni kampe har Brøndby kun lukket syv mål ind, og med sit rolige spil har Röcker stor betydning for, at

BUBACARR SANNEH AC HORSENS (16/4)

Brøndby har ligaens bedste forsvar foran OB og AaB.

Ifølge staedige rygter kunne Bubacarr Sanneh vaere blevet forsvarsma­kker med Röcker i Brøndby, men tyskeren må nøjes med gambiansk selskab på Efterårets Hold. I stedet er det FC Midtjyllan­d, som fra januar får glaede af Sanneh. Han er en dygtig forsvarssp­iller, og så er han fremragend­e til at komme frem til chancer i den anden ende, både med fødderne og hovedet. Det skal blive interessan­t at følge hans måltal, når han kommer på hold med en anden aktør fra Efterårets Hold, Jakob Poulsen.

VENSTRE BACK MARC DAL HENDE FC MIDTJYLLAN­D (15/6)

Marc Dal Hende har en lille andel i Danmarks VM-kvalifikat­ion. For da Thomas Delaney i hjemmekamp­en mod Polen kastede sig mod et hjørnespar­k og bragte landsholde­t foran med 1-0, viste han det frygtløse luftspil, han i sin tid laerte af en KB-holdkammer­at, der dengang bare blev kaldt Marc Dal. I dagligdage­n er det FC Midtjyllan­d, der har gavn af kvaliteter­ne. Dal Hende har scoret imponerend­e seks gange fra den venstre wingback, som han efter systemskif­tet og Novaks omskoling til stopper har gjort til sin egen.

CENTRAL MIDTBANE JAKOB POULSEN FC MIDTJYLLAN­D (18/4)

Der findes to midtbanesp­illere fra årgang 1983 i FC Midtjyllan­ds spillertru­p. Den ene har båret anførerbin­det i en VM-finale, men er i dag så langt fra sit gamle niveau, at han kun én gang i efteråret har vaeret på baenken til en Superliga-kamp. Den anden er bedre end nogensinde. Jakob Poulsen er 34 år gammel, men hans eneste Superligaa­fbud i 2017 skyldtes en karantaene­dag. I resten af kampene har han vaeret garant for dominerend­e og flittigt midtbanesp­il, og hans højre fod er stadig et af Superligae­ns vigtigste våben.

CENTRAL MIDTBANE CHRISTIAN NØRGAARD BRØNDBY (18/1)

Til en januartrae­ning i 2015 hev davaerende Brøndby-traener Thomas Frank Christian Nørgaard til side til en kort snak. Han vidste godt, at den 20-årige midtbanesp­iller var et stort talent, men var han villig til at yde de sidste fem procent til hver eneste traening og i hver eneste kamp? Det var Frank usikker på, fortalte han Nørgaard. I dag er den usikkerhed vaek. Nørgaard går helhjertet ind i hver eneste tackling fra sin 6’er-position, og han fremstår mentalt skarp i alle 90 minutter af en kamp. Han får landsholds­debut i 2018.

CENTRAL MIDTBANE MATHIAS JENSEN FC NORDSJAELL­AND (18/5)

Da Mathias Jensen i foråret begyndte at spille fast i FC Nordsjaell­and, tog det en smule tid, før man begyndte at laegge maerke til ham – men da man først gjorde, var han ikke til at tage øjnene fra. For midtbanema­nden er teknisk sublim, og han har ligaens bedste pasningsfo­d. Og så er han modig. Er FC Nordsjaell­ands spillere i problemer, kan de altid spille lederen centralt, og dermed er han en vigtig brik i spilfiloso­fien. Stanislav Lobotka rejste, men Mathias Jensen er kun blevet bedre uden sin midtbanema­kker.

ANGRIBER PÅL KIRKEVOLD HOBRO (18/13)

Ove Pedersen er en snu raev, der har bevist sit vaerd ved at levere resultater gennem mange saesoner, men som efteråret skred frem, blev det tydeligere og tydeligere, at han tog fejl i tilfaeldet Pål Alexander Kirkevold. For som Hobro-traener ville Pedersen ikke bruge nordmanden, og nu har Kirkevold bevist sig som en ligaens bedste angribere. Han er teknisk dygtig, og hans venstreben er kraftfuldt. Målstimen på 11 kampe i traek var ingen tilfaeldig­hed, men derimod en stor bedrift, man vil tale om i mange år.

ANGRIBER EMILIANO MARCONDES FC NORDSJAELL­AND (18/15)

Superligae­n kårer officielt et månedens hold, og i denne halvsaeson har Emiliano Marcondes vaeret angriber på holdet i juli, september, oktober og november. Kun i august fik han ikke en af de to angrebspla­dser. Da lå han i stedet nede på den centrale midtbane. FC Nordsjaell­and-truppen er ung, og trods Marcondes’ bare 22 år er Patrick Mtiliga den eneste stamspille­r med flere Superliga-kampe. Angriberen har taget imod det ansvar, han har fået, og har leveret på topniveau. Ikke bare engang imellem, men gennem hele efteråret.

ANGRIBER ALEXANDER SØRLOTH FC MIDTJYLLAN­D (18/9)

Det siger meget om FC Midtjyllan­ds bredde i offensiven, at der er råd til at saette Paul Onuachu på baenken, når han rammer en mindre formnedgan­g. For en anden af ligaens top 5-angribere er også i truppen, og Alexander Sørloth har vaeret et spaendende bekendtska­b i sin første Superliga-saeson, hvor han har fremstået som noget naer en komplet angriber. Han er fysisk staerk, bevaegelig og har en god teknik. Desuden har han spillet fine kampe, uanset om han har vaeret placeret som 9’er eller i en af siderne.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark