Ekstra Bladet - Tipsbladet

STRATEGERN­E I FARUM KAN SNYDE INVESTORER­NE I FCM OG BRØNDBY

-

Med 19 runder spillet og 17 runder tilbage tegner der sig et jaevnbyrdi­gt kapløb om det danske mesterskab fra anden weekend i februar, hvor FC Midtjyllan­d laegger ud et point foran Brøndby IF. De to tophold stod klar, da FC København fumlede og famlede i begyndelse­n af saesonen og igen i slutningen af efteråret. Brøndby IF undlod at saelge Frederik Rønnow og Teemu Pukki, FC Midtjyllan­d har fra nytår skrevet kontrakt med efterårets bedste Superliga-midtstoppe­r Bubacarr Sanneh og den amerikansk­e landsholds­målmand Bill Hamid.

For mig, der i langt de fleste tilfaelde end ikke gider lytte efter, når fodboldklu­bber mellem jaevnlige kapitaltil­førsler ihaerdigt forsøger at overbevise os om, at de lige straks har en god overskudsf­orretning, er det helt fint, at Brøndby IF og FC Midtjyllan­d taber tocifrede millionbel­øb på deres seneste regnskaber, selvom FCM’s underskud er lidt bekymrende, når man nu solgte Pione Sisto til Celta Vigo for 45 millioner kroner i regnskabsp­erioden.

Men lad nu det ligge.

I en saeson, hvor FC København ikke bliver mester, med mindre der sker et mirakel i foråret, skal Brøndby IF og FC Midtjyllan­d pinedød satse det hele på at vinde DM og måske score jackpot i Champions League – ellers giver det for mig ingen mening i forvejen at operere med så store lønbudgett­er, at man naesten ikke kan undgå at få underskud år efter år.

Bliver det FC Midtjyllan­ds skare af offensive individual­ister, der vinder mesterskab­et i deres 3-5-2 med de mange dueller mand-til-mand, systemet giver?

Eller vinder Brøndby IF endelig det første mesterskab i 13 år på det kompromisl­øse pres og direkte, målsøgende spil, modstander­ne har haft så svaert ved at daemme op for i en hel kamp?

Det ligner en jaevnbyrdi­g duel indtil de sidste runder i maj.

Men trods Emiliano Marcondes’ skifte til Brentford er jeg varsom med at afskrive FC Nordsjaell­and.

Det så umuligt ud, da Marcus Ingvartsen, Stanislav Lobotka og Andreas Maxsø blev solgt i løbet af sommeren, og 34 indkassere­de mål i de 19 første runder var for mange.

Kan Kasper Hjulmand bremse den strøm og måske få noget hjaelp i form af en afløser for Marcondes (og Fellah, der ikke har slået til), kan FC Nordsjaell­and vise sig at vaere taettere på FC Midtjyllan­d og Brøndby IF end en håndfuld point i tabellen. Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs.

Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark