Ekstra Bladet - Tipsbladet

KOKAIN-KARANTAENE TIL DANSK VM-MODSTANDER

-

Ivores ugentlige serie om VM-deltagere skrev vi i sidste uge om Peru i anledning af, at sydamerika­nerne netop var blevet trukket i samme pulje som Danmark. Som profil udnaevnte vi landsholde­ts mest scorende spiller nogensinde, den snart 34-årige angriber Paolo Guerrero. Men ham kommer Simon Kjaer og kollegerne i forsvaret ikke til at bøvle med i Rusland, som landet ligger nu. Den dopingsag, som Guerrero har haft haengende over hovedet, er blevet afgjort, og FIFA har givet angriberen et års karantaene for brug af kokain.

Et par dage efter dommen udtalte angriberen sig til Globo Esporte i Brasilien, hvor han spiller for Flamengo.

”Jeg føler, jeg er offer for en uretfaerdi­ghed. Jeg er uskyldig. Jeg har ikke gjort noget. Jeg er meget vred.”

”Jeg har ikke taget nogen form for kokain. Det ville have vaeret skørt af mig at drikke koka-te, for jeg ved, det kunne ødelaegge det for mig. Jeg drak anis-te i Peru, fordi jeg havde sur mave, og jeg drak sort te med citron og honning i Argentina, fordi jeg havde influenza. Jeg bebrejder ikke nogen, men stoffet kan have vaeret i en krukke eller en kop,” siger Guerrero med reference til de to sidste VM-kvalifikat­ionskampe, i Buenos Aires og hjemme mod Colombia.

Perus VM-kvalifikat­ionstopsco­rer siger i interviewe­t, at han nu vil appellere til FIFA.

”Det er den mest triste tid i min karriere. Jeg har karantaene. Jeg kunne ikke deltage i de vigtigste kampe i mit liv [playoffopg­ørene mod New Zealand], og nu kan jeg ikke deltage i [Copa Sudamerica­na-] finalen med min klub. Det er en komplicere­t, kritisk periode.” (Stan)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark