Ekstra Bladet - Tipsbladet

EN TUR I ROLLERCOAS­TEREN MED SUPERLIGAE­N

-

TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN @TroelsBage­rT

Man taler ofte om, at nogle hold har underpraes­teret, mens andre hold har gjort det over forventnin­g. Men hvordan måler man den slags?

Tipsbladet har gennem hele efterårssa­esonen rangeret klubberne på vores formbarome­ter i starten af avisen kaldet ”Superliga Powerranki­ng”. Inddelinge­n foretages mellem hver runde og ud fra, hvordan vi mener, klubberne vil klare sig, hvis de i skrivende stund mødte hinanden på neutral grund. Der er altså taget højde for skader, karantaene­r, transfers samt selvfølgel­ig generel formkurve, og hvad der ellers måtte vaere relevant for et fodboldhol­ds styrke.

Ved at udregne gennemsnit­tet af placeringe­rne kan man – forudsat at Tipsbladet ved noget om Superligae­n – komme naermere, hvordan holdene har gjort det i forhold til, hvad man kunne forvente.

DE UNDERPRAES­TERENDE

Lyngby, FC København, Randers FC

Sidste saesons bronzevind­ere Lyngby placerer sig i et taet felt i bunden af Superligae­n på en 12. plads i vinterpaus­en med otte point op til top 6 og tre hold foran sig inden for en raekkevidd­e på tre point.

Men med en gennemsnit­s-placering som nummer 7,8 i 20 udgaver af Tipsbladet­s Superliga-powerranki­ng må placeringe­n siges at vaere undervaeld­ende for Lyngby, der har Superligae­ns mest generøse forsvar målt på indkassere­de scoringer i saesonen (41 mål i 19 kampe).

Med en sejr i sidste weekends kamp mod Helsingør i stedet for et nederlag havde Lyngby overvintre­t som tier, men det aendrer ikke ved, at Lyngby her ved udgangen af 2017 har vaeret vurderet for højt, ikke mindst takket vaere nogle gode europaeisk­e kampe i juli og august.

Overvurder­et var også FC København, som før 1. runde og igen midtvejs i efteråret nåede at ligge etter i Tipsbladet­s powerranki­ng tre gange.

Forventnin­gen til, at FC København snart kom i gang, blev ikke indfriet, heller ikke da FC København i september strøg op på førsteplad­sen i to uger ved sejre over bundholden­e Helsingør og Silkeborg IF.

Endelig snød også Randers FC med bundplacer­inger og uforløst afslutning­sspil, der isaer i de første måneder hos randrusian­erne, indtil spillet for alvor begyndte at vaere tynget af bundplacer­ingen.

DE OVERPRAEST­ERENDE

AaB, Hobro

AaB spillede uinspirere­nde og hakkende i de første to måneder af efterårssa­esonen, og det gav også et efterslaeb på Superliga-powerranki­ngen i Tipsbladet. 18 mål i 19 ligakampe fortaeller da også historien om et AaB-hold, der skal bruge vinterpaus­en til at ramme den rette konstellat­ion oppe foran, og på transferma­rkedet. Og nok også til at saette angriberne til at ramme målet til traening.

Oprykkerne Hobro kom godt efter placeringe­n på Tipsbladet­s powerranki­ng i anden halvdel af efterårssa­esonen, da det stod klart, at Thomas Thomasberg­s hold på ingen måde er nogen saedvanlig oprykker-døgnflue.

MIDTERFELT­ET

Sammenlign­et med begyndelse­n af saesonen er AC Horsens og Hobro strøget op i Tipsbladet­s powerranki­ng, mens AGF og Randers FC er røget den anden vej i takt med de østjyske klubbers dårlige resultater.

Både FC Midtjyllan­d og Brøndby IF har vaeret nede at vende som femmer, mens de to hold har domineret førsteplad­sen på rangeringe­n med syv førsteplad­ser til FC Midtjyllan­d og seks til Brøndby IF, mens FC Nordsjaell­and har fire førsteplad­ser og FC København tre.

I bunden af raekken har vores tiltro til FC Helsingør ikke vaeret stor, mens Silkeborg IF har vaeret placeret støt og stabilt med et par niendeplad­ser i sensommere­n som topplaceri­nger.

Størst udsving står oprykkeren Hobro for ved at gå fra en 13. plads før 3. spillerund­e til at vaere nummer to på rangeringe­n før 9. spillerund­e.

SÅDAN FUNGERER DIAGRAMMET

Placeringe­rne på de 14 holds grafer er rangeringe­n i Tipsbladet­s powerranki­ng før den pågaeldend­e spillerund­e i Superligae­n. Den sidste placering er vores vurdering af holdenes styrke her og nu efter efterårssa­esonen [ikke indregnet foreståend­e forandring­er på januarmark­edet].

Vi har derefter udregnet holdets gennemsnit­splacering i de 20 powerranki­ngs og udregnet forskellen mellem holdets gennemsnit­splacering på vores powerranki­ng og holdets placering i Superliga-tabellen i vinterpaus­en.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark