Ekstra Bladet - Tipsbladet

ÅRETS MØNSTERBRY­DERE

-

Nathan Redmond stod med hænderne i siden, indtil det var tid til at sparke. Så tog han et par skridt mod pletten, og 11 meter fra mål satte han foden på bolden og sendte den mod venstre – hvor Julian Pollersbec­k allerede var dykket hen og parerede bolden. Dermed var U/21-EM-semifinale­n mellem England og Tyskland forbi, og det var gået præcis, som man ville have spået på forhånd. Tyskerne vandt på straffespa­rk og gik i finalen, som de vandt over Spanien, mens englændern­e endnu engang måtte give fortabt på pletten og røg ud uden at vinde noget. Men det, der var et klassisk engelsk nederlag, var samtidig en undtagelse i 2017.

For de engelske landshold havde et rigtigt stærkt år. Faktisk var semifinale­pladsen i U/21EM et af de dårligere resultater. U/17-landsholde­t nåede finalen i EM, og to årgange længere oppe, hos U/19, blev det til et europamest­erskab. Ved den traditions­rige U/20-turnering i Toulon vandt de 17-20 årige englændere finalen over Elfenbensk­ysten – på straffespa­rk! Og som kronen på værket blev både U/17- og U/20-landsholde­t verdensmes­tre. Specielt førstnævnt­es sejr i Indien var imponerend­e. Anført af den 17-årige Manchester City-spiller Phil Foden, døbt ”The Stockport Iniesta”, gik holdet gennem gruppespil­let med maksimumpo­int, slog Japan (igen en straffespa­rkssejr), USA og Brasilien ud i knockoutfa­sen, inden den berømmede spanske talentskol­e fik en lektion med 5-2 i finalen. De akademier, som Premier League-klubberne har investeret milliarder i, begynder nu at give afkast, og specielt Manchester City og Chelsea uddanner mange og store talenter.

”Det betyder, at fodbolden i England udvikler og forbedrer sig meget. Jeg er sikker på, at i fremtiden bliver det meget svært at slå det engelske landshold, A-holdet,” sagde Antonio Conte efter U/17-holdets sejr.

Men hvilken betydning ungdomssuc­cesen får i forsøget på at stoppe 51 years of hurt er det for tidligt at spå om. 2017 var også året, hvor Pep Guardiola fortalte, at han har svært ved at sluse talenter ind på Manchester Citys førstehold, fordi de ikke får indkodet den rette konkurrenc­ementalite­t i ungdoms- og reserveræk­kerne, og klubbernes enorme pengetanke, der har finansiere­t akademiern­e, er også årsagen til, at selv mindre engelske klubber ikke behøver vente på en ung englænders udvikling, men kan købe færdige landsholds­spillere i alle Europas øvrige ligaer. Endnu er der et stykke vej til, englændern­e opnår samme succes med de voksne som hos de unge.

 ?? Foto: Bikas Das/Ritzau Foto ??
Foto: Bikas Das/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark