Ekstra Bladet - Tipsbladet

ÅRETS TEENAGER

-

Da Fabinho gik til bolden for at tage et frispark på egen banehalvde­l, satte Kylian Mbappé i løb. Med sin kraftfulde accelerati­on løb Monaco-angriberen nemt gennem Manchester Citys midterfors­var, og omme på den anden side lod han bolden hoppe tre gange, inden han satte en inderside på og sparkede den over målmand Willy Caballero.

Manchester Citys 5-3-sejr over Monaco var en af årets bedste kampe, og den var fyldt med adskillige store øjeblikke. Men efterfølge­nde var 18-årige Kylian Mbappés første Champions Leaguemål det indtryk, der varede ved. Også fordi det kun var på starten. På daværende tidspunkt var han allerede begyndt at hælde mål ind hjemme i Ligue 1, og snart skete det i hele Europa. Mbappé scorede fem gange i de næste fem Champions League-kampe, og med den kombinatio­n af styrke, teknik og kølighed, som han havde benyttet til at score på Etihad, fremstod han som den bedste teenager siden Ronaldo.

”Jeg synes, han er exceptione­lt intelligen­t, han har en exceptione­l karakter og en exceptione­l selvtillid. Jeg har sagt til mine venner: ”Mbappé er den nye Pelé.” Han kan blive den bedste spiller i verden,” sagde Arsène Wenger i sommer til BeIN Sports.

Arsenal-manageren forsøgte sidste år at købe talentet, men denne sommer var han uden for Wengers rækkevidde. Han endte i Paris Saint-Germain i den næststørst­e handel nogensinde, og i hovedstade­n er han fortsat, hvor han slap. Han enten scorede eller lagde op til mål i alle seks af efterårets europæiske gruppekamp­e, og da han mod Anderlecht i oktober scorede sit ottende Champions League-mål, slog han Patrick Kluiverts rekord og blev den mest scorende teenager i turneringe­ns historie. Siden har han scoret yderligere to gange.

Først den 20. december fyldte Mbappé 19 år. Han vil fortsat være verdens bedste teenager et helt år endnu.

 ?? Foto: Christian Liewig/Ritzau Foto ??
Foto: Christian Liewig/Ritzau Foto
 ?? Foto: Dave Thompson/Ritzau Foto ??
Foto: Dave Thompson/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark