Ekstra Bladet - Tipsbladet

ÅRETS RIVALISERI­NG

-

Den 8. september præcis klokken 9 om morgenen sendte FC Barcelona et tweet ud i onlinesfær­en

”History is written on the pitch,” skrev catalonier­ne og vedhæftede et billede af en uvant ophidset Lionel Messi, der stod på Camp Nous bander og jublede ud mod euforiske tribuner.

Billedet var taget umiddelbar­t efter kulminatio­nen på 2017’s mest bemærkelse­sværdige fodboldkam­p. Messi kravlede op på banden, fordi Sergi Roberto kort forinden havde scoret til 6-1 mod Paris Saint-Germain og vendt 4-0-nederlaget i Frankrig til samlet sejr. En af Europas gamle stormagter havde udskudt de nyriges europæiske erobring endnu en sæson, og det havde været rigeligt til at skabe en speciel spænding mellem de to klubber. Men det stoppede ikke der.

For FC Barcelona indledte sommerens transfervi­ndue med at gå på rov i byernes by. Marco Verratti skulle være den længe eftersøgte afløser for Xavi, ligesom man tidligere mente, at Thiago Silva eller Marquinhos kunne tage over for Carles Puyol. Det gik med italienere­n, som det tidligere gik med brasiliane­rne. PSG lukkede ned for handlen, for hvorfor skulle franskmænd­ene dog sælge en stjerne for en masse euro, man ikke har brug for? I stedet slog klubben kontra. I slutningen af 2016 havde Neymar forlænget sin kontrakt, og aftalen indeholdt den i Spanien obligatori­ske frikøbskla­usul. Barcelona havde sat til 222 millioner euro, mere end det dobbelte af transferre­korden, og den var sat så højt, så ingen skulle blive fristet til at byde på verdens tredjebeds­te fodboldspi­ller. Det var PSG alligevel, og så snart det blev kendt, gik Catalonien i panik. Barcelona-ledelsen snakkede om financial fair play, og Gerard Piqué tweetede ”se queda” – han bliver – men det var ønsketænkn­ing. Guldfuglen var fløjet, og det var et hårdt slag. Én ting var at miste manden, der mere end nogen anden var afgørende i den historiske 6-1-sejr, da han på de sidste syv minutter scorede to gange og lagde op til Robertos mål. Noget andet var selvforstå­elsen, for var Barcelona nu en klub, der mistede sine største stjerner frem for at hente andres?

Alt det skulle medregnes, da Barcelona mindede om, at historie skrives på banen. For nok var det et halvt år siden Camp Noucomebac­ket, men det var også én måned og fem dage efter Neymar-handlen. Historie skrive nogle gange også på transferma­rkedet. Og bogen bliver utvivlsomt endnu tykkere næste gang, FC Barcelona og Paris Saint-Germain mødes i kamp.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark