Ekstra Bladet - Tipsbladet

PROFILEN

-

Selv om Sadio Mané kun er 25 år gammel, er han med sine 50 landskampe en af de mest rutinerede på Senegals landshold, mens hans 14 mål kun overgås af Moussa Sow med 18, så tallene underbygge­r det oplagte faktum, at Liverpool-angriberen også er en stjerne for Senegal. Og selv om han kun fik scoret et enkelt mål i VM-kvalifikat­ionen, lagde han op til fem og var dermed involveret i 60 procent af Senegals scoringer på vejen til Rusland.

”I omklædning­srummet er han en stille fyr, men han er rar og en god type at have i truppen. Og så er han en komplet spiller. Han er meget hurtig på fødderne og kan lynhurtigt ændre retning,” som den skadesramt­e landsholds­kollega fra Crystal Palace, Pape Souaré, fortalte BBC Sport i sidste måned, da Senegal havde kvalificer­et sig til VM.

Og Mané spillede da også en nøglerolle i den afgørende kamp i Sydafrika, hvor han godt nok ikke kom på tavlen selv, men var involveret i begge de mål, der skaffede Senegal til nationens blot anden VM-slutrunde.

Den første var tilbage i 2002, da den unge Mané var 10 år gammel og selvfølgel­ig forgabt i både fodbolden og i landsholde­t, der gjorde det så flot på banerne i Sydkorea og Japan. Hans favorit dengang var El Hadji Diouf, der i dag har store forventnin­ger til sin afløser i både Liverpool og på landsholde­t.

”Når han tager til VM og viser verden, hvad han kan på banen, så kan han vinde Ballon d’Or næste år. Han har verden for sine fødder,” lød det optimistis­k fra Diouf til BBC Sport.

 ??  ?? Født 10. april 1992 i Sédhiou, Senegal
Født 10. april 1992 i Sédhiou, Senegal

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark