Ekstra Bladet - Tipsbladet

ÅRETS METAFOR

-

Claus Steinlein udtalte, at Rafael van der Vaart skulle på plejehjem, når kontrakten i FC Midtjyllan­d udløb, men årets tilsvining i Superligae­n kom alligevel en smulere længere fra vest.

For 2016 havde været et turbulent år i Esbjerg med dårlige resultater, trænerfyri­nger og ansættelse­n af den kontrovers­ielle sportsdire­ktør Ted van Leuwen, og allerede i januar viste det sig, at der stadig var strid modvind ved Vesterhave­t. Medier og Superliga-fans satte spørgsmåls­tegn ved, om det var klogt at lade velkendte, danske spillere som Bjørn Paulsen, Casper Nielsen, Kevin Mensah og Ryan Johnson Laursen rejse og erstatte dem med ukendte udlændinge som Konstantin Tsimikas, Otar Kakabadze, Georgios Katsikas og Budu Zivzivadze. Men klubbens bestyrelse­sformand Kristoffer Jarl Kristensen forsvarede strategien. I BT sammenlign­ede han skadesplag­ede Ryan Johnson Laursen, der var blevet solgt billigt til OB, og andre ukampdygti­ge profiler med Mercedes’er.

”Når de står funklende nye, og de spiller, så er de meget værd, men når de står ude og falmer og er møgbelorte­de, så er de ikke så meget værd,” sagde han.

Ironisk nok måtte backen samme dag udgå i en træningska­mp for OB, og han endte med kun at spille tre kampe det forår. Men det var unægtelig en opsigtsvæk­kende udtalelse fra en ledende figur i en Superliga-klub, der sendte en ansat væk med prædikatet ”møgbelorte­t”.

Esbjergs nye køretøjer slingrede gennem resten af foråret. Det sluttede med direkte nedrykning­skampe mod Horsens, og dem tabte holdet fra Vestjyllan­d med de mange udenlandsk­e lejesvende. Derefter gik køreturen til 1. division.

 ?? Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Foto ??
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark