Ekstra Bladet - Tipsbladet

DERFOR LEVER AGF IKKE OP TIL LIGAENS FJERDESTØR­STE BUDGET

-

Steffen Rasmussen var 19½ år, før han fik en fuldtidsko­ntrakt i AGF. Jens Stage var fyldt 19, da han rykkede fra Brabrands 2. divisionsh­old til AGF. Har AGF’s førstehold vaeret med til at forme de to spillere? Ja. Men det har ungdomsafd­elingen i klubben altså ikke. Den kredit tilfalder Grenaa, ASA og Lyseng. I dagens udgave af Tipsbladet bringer vi et større interview med AGF-formand Lars Fournais, hvor vi vender et svaert forår forude, fyringen af Glen Riddershol­m og de ting, der gør Lars Fournais optimistis­k på AGF’s vegne trods problemern­e for Superliga-holdet, der har vundet 25 af 88 Superliga-kampe siden oprykninge­n i sommeren 2015.

Lars Fournais laegger vaegt på et opgraderet ungdomsarb­ejde og de bedre facilitete­r, AGF er ved at få med et nyt, moderne klubhus og traeningsa­nlaeg, og det gør han faktisk ret i, når vi kobler det til et af de ømtålelige emner i Århus: Hvordan man kan få så lidt ud af Danmarks fjerdestør­ste spillerbud­get.

Isaer FC København men også Brøndby IF og FC Midtjyllan­d bruger langt flere penge på spillere end AGF. Ellers har århusianer­ne flere penge bundet i spillertru­ppen end alle andre.

Kan I gaette, hvor mange Superliga-kampe, spillere fra ungdomsafd­elingen har spillet for AGF i den trup, AGF råder over lige nu?

18, hvoraf de 16 er indskiftni­nger.

AGF har købt dårligt ind, siden Leon Andreasen og Morten ”Duncan” Rasmussen blev solgt i midten af nullerne, og den bekymrende stime med at rykke ned i VM-år begyndte. Peter Christians­ens 2017-handler kommer under lup nu, selvom han på papiret har fået mere ud af pengene.

Dårligt købmandska­b og evige kursskifte i spillestil­en er hovedårsag­en til problemern­e. Men manglen på brugbare trupspille­re udviklet i ungdomsafd­elingen til Superliga-holdet er også medvirkend­e til, at AGF har fået så lidt ud af spillerbud­gettet.

Både ungdommen, Superliga-holdet og indkøberne skal til at ramme rigtigt. Ellers slipper AGF ikke ud af den nuvaerende negative spiral, hvor man med Superligae­ns fjerdestør­ste budget ligger til en ny tur i nedrykning­splayoffen samt dertilhøre­nde angst og pres, der følger med jobbet i Århus og det efterhånde­n berømte budget.

 ??  ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs.
Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark