Ekstra Bladet - Tipsbladet

AGF’S DYRE HOLD

-

AGF går ind i 2018 med det fjerdestør­ste spillerbud­get, og oprustning­en sker også på ungdomsniv­eau.

Lars Fournais mener ikke, århusianer­ne har så stor en konkurrenc­efordel af budgettet på Superliga-holdet, da AGF fortsat har mange penge bundet i breddespil­lere hentet udefra og ikke har så meget større budgetter end midterfelt­et i Superligae­n.

”Vores indtaegtsg­rundlag er blevet bedre i de seneste år, så vi har øget spillerbud­gettet og givet relativt mere til ungdomsafd­elingen, samtidig med at førstehold­et har fået et større budget. Det er også derfor, I med rette kan sige, vi har et top 4-budget. Det har vi. Men husk, der stadig er klubber i form af FC København, Brøndby IF og FC Midtjyllan­d, der har vaesentlig­t større sportsbudg­et end os. Der ligger en klump af klubber umiddelbar­t efter os, hvor budgettern­e ikke adskiller sig ret meget fra vores, og slet ikke med samme forskel, der er op til top 3-klubberne,” siger Lars Fournais, der giver Tipsbladet ret i, at århusianer­ne historisk har brugt relativt mange penge på at hente spillere udefra, der ikke kom i idealopsti­llingen.

”Det er generelt mere interessan­t at se på spillere fra Århus og Østjylland end en trupspille­r hentet udefra. Det er vigtigt, vi kan det, og vi skal have plads til vores egne spillere i Superliga-truppen. Vi taler meget med David Nielsen og Peter Christians­en om sammensaet­ningen af Superliga-truppen, og hvordan de ser holdet.”

”Vi skal vaere dygtigere til at uddanne vores egne spillere. Det begynder ikke med, vi ser isoleret på U/19-holdet og vaelger spillere til og fra. Det tager nogle år, men det er også derfor, det er vaesentlig­t for mig at fremhaeve, at traenere og lederne omkring vores hold gør mig glad. Det giver mig en god mavefornem­melse, at vi har mange gode spillere på vej, og at vores ledere tager ansvar og nu er gode til at snakke sammen og vaere faelles om målene. Der er en rigtig god kultur. Virksomhed­en skal ledes ved at se frem og ikke tilbage,” siger Lars Fournais.

Ifølge formanden er der ikke større hop på vej i AGF’s spillerbud­get, i hvert fald ikke før holdet ligger fast i den øverste halvdel af raekken.

”Som børsnotere­t selskab skal vi gøre det her ved organisk vaekst. Vi skal tjene pengene først. Vi kan ikke laegge et budget med et underskud på 50 millioner kroner, før saesonen begynder. Det kommer aldrig til at ske med vores nuvaerende ejerstrukt­ur,” siger Lars Fournais med en direkte henvisning til Brøndby IF og FC Midtjyllan­d, hvor Jan Bech Andersen og Matthew Benham har brugt mange penge på førstehold­ene de seneste år.

”FC København har en forretning­smodel, hvor de selv tjener pengene, mens Brøndby IF og FC Midtjyllan­d har ejere, der står klar med pengene, hvis de mangler. Det har vi ikke i AGF. Derfor skal vi have styr på husholdnin­gen og vide, vi gør det ansvarligt. Vi forsøger at optimere vores egen forretning, det tjener os bedst. På den måde kører vi vores eget løb,” siger Lars Fournais.

”Jeg ved ikke, hvor meget det betyder at have et budget, der er fem millioner kroner større eller mindre. Det kan betyde noget, men der er ingen garanti.”

På ungdomsniv­eau vil Lars Fournais dog meget nødig miste teenagere til andre Superliga-klubber, noget AGF tidligere har gjort med Mikkel Duelund og Viktor Fischer som skraekekse­mplerne, der valgte de langt bedre facilitete­r – og højere lønninger – i FC Midtjyllan­d.

”Vi skal vaere konkurrenc­edygtige. Vi skal ikke stiltiende se nogle af vores bedste fra Østjylland havne i andre Superliga-klubber. De kan komme til udlandet, men vi skal vaere så konkurrenc­edygtige, vi kan holde vores spillere vaek fra andre Superliga-klubber. Duelund og Fischer var før min tid, det er en del år siden efterhånde­n. Jeg siger ikke, det aldrig kan ske igen, nogen kan betale guld for dyrt. Men vores strategi er at holde på vores største talenter eller bringe dem til udlandet. Der kan også vaere nogen, for hvem det bedste er at komme tidligt afsted fra AGF. Vi skal føre vores egne så langt som muligt frem mod Superliga-holdet.”

 ??  ?? 16. oktober 2017 offentligg­jorde Lars Fournais (på hug) sammen med kommunens rådmand for teknik og miljø, Kristian Würtz, John Stampes Plads, som området umiddelbar­t foran AGF’s hjemmebane nu hedder. AGF spillede umiddelbar­t efter den første kamp med...
16. oktober 2017 offentligg­jorde Lars Fournais (på hug) sammen med kommunens rådmand for teknik og miljø, Kristian Würtz, John Stampes Plads, som området umiddelbar­t foran AGF’s hjemmebane nu hedder. AGF spillede umiddelbar­t efter den første kamp med...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark