Ekstra Bladet - Tipsbladet

SKAL BENDTNER, RØNNOW OG HØJBJERG BLIVE ELLER SKIFTE KLUB?

- Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen

Trods klubfodbol­dens fremmarch siden Bosman-dommen anført af Premier League og Champions League er VM hvert fjerde år stadig det største. At komme til VM kan få fodboldspi­llere til at skifte nationalit­et. Ja, i Diego Costas tilfaelde sagde han farvel til faedreland­et og sagnomspun­dne Brasilien i utålmodigh­ed og til fordel for det mere sikre og bestemt ikke uefne valg Spanien, selvom VM-slutrunden i 2014 jo skulle spilles i Costas fødeland Brasilien. Da Philippe Coutinho i slutningen af sidste uge skulle til FC Barcelona, var VM-slutrunden i Rusland og fordelen i at vaere frisk uden alle Champions League-kampene et af landsmand og tidligere Liverpool-spiller Lucas Leivas argumenter for, at hans yngre protegé valgte rigtigt.

Christian Eriksen, Nicklas Bendtner, Simon Kjaer og William Kvist får sandsynlig­vis deres anden VM-slutrunde til sommer, det samme kan Jakob Poulsen, og når nåleøjet er så snaevert, forstår jeg levende, at alle danske spillere med en form for chance jagter den i disse uger.

At man skal spille god fodbold på sit klubhold og gøre det godt foran landstraen­eren, hvis man i disse dage er med på det kombinered­e Liga- og U/21-landshold i Abu Dhabi, er indlysende.

Men man skal også spille relativt fast.

Det gør håbefulde folk som Viktor Fischer og Erik Sviatchenk­o ikke, mens Pierre-Emile Højbjerg også er taet på den kategori, selvom de seneste to måneder endelig har budt på sammenhaen­gende spilletid efter et halvt år udenfor.

Fra at ligne en fast starter på landsholde­t i de kommende 15 år, har 23-årige Viktor Fischer kun startet inde i 22 ligakampe siden sin alvorlige muskelskad­e i en kamp mod AZ Alkmaar i februar 2014.

Erik Sviatchenk­o har ikke spillet i denne saeson siden to indledende kampe i Champions League-kvalifikat­ionen mod Linfield og Rosenborg, og i bundkampen i Premier League er der ingen garanti for, Mauricio Pellegrino bliver ved med at bruge Pierre-Emile Højbjerg, der ikke har spillet for landsholde­t siden en udskiftnin­g i nederlaget til Montenegro i oktober 2016.

Hvad skal de gøre?

Erik Sviatchenk­o søger vaek fra Celtic, Mainz’ Viktor Fischer holder øje med muligheder­ne, og deres valg af klub kan afgøre, om de har en chance for at komme til Rusland, en chance der i deres nuvaerende klubber ikke ser realistisk ud.

Hvad gør Frederik Rønnow og Kian Hansen, hvis de skulle få muligheden for at skifte klub? Eller Nicklas Bendtner, hvis nogen med penge vaelger at byde på en angriber, der trods alt har scoret hattrick i en knockoutka­mp i Champions League?

Hvad der er rigtigt og forkert, er som altid op på den enkelte spiller og dennes situation. Men når der er et VM på spil, aendrer reglerne sig.

Fernando Torres ofrede hurtighed og evne til at skifte retning, da han i 2010 gav laegen ordre til at lappe ham sammen for at blive klar til det VM i Sydafrika, Spanien endte med at vinde.

Det er fuldt ud forståelig­t, hvis man som dansk landsholds­kandidat gør det, der skal ske efter sommeren 2018, til andenprior­itet. Både hvis det peger mod at tage en chance med en ny klub for at få spilletid eller spilletid på højere niveau end nu, eller et nej til højere løn, bedre modstander­e og holdkammer­ater, og den tilhørende risiko for at sidde på baenken.

Sammenlign­et med det, Diego Costa og Fernando Torres, på hver deres måde, gjorde for at spille for Spanien i de to foregående VM-slutrunder, er et klubskifte for at optimere VM-chancen sund fornuft. Så afsted med jer, Sviatchenk­o, Fischer og Højbjerg, og bliv, Bendtner og Rønnow.

 ??  ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs.
Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark