Ekstra Bladet - Tipsbladet

COUTINHOS FØRSTE SPANSKE EVENTYR

-

Philippe Coutinho er knaegten, der blev født i Rio i naerheden af Maracana, men aldrig fik opfyldt sin drøm om at spille VM-kamp derinde i 2014, selv om han fik tatoveret Never Stop Dreaming på armen. For landstraen­er Scolari udtog ham ikke og valgte i stedet Oscar til den offensive playmaker-rolle.

Philippe Coutinho er stortalent­et, der blev kaldt Philippinh­o, da han brød igennem for Vasco Da Gama og blev venner med Neymar på de brasilians­ke U-landshold.

Philippe Coutinho er den unge spiller, der voksede til i Inter, men aldrig fandt sig til rette under mange skiftende managere.

Philippe Coutinho er manden, der over fem år blev en profil i Liverpool med 54 mål i 202 kampe og specielt blev kendt for den skarpe dribling ind fra venstre med en højrebensa­fslutning op mod hjørnet.

Philippe Coutinho er netop blevet verdens naestdyres­te spiller med skiftet til Barcelona, der kun bekraefter, at han endelig vil få en nøglerolle ved et VM med Brasilien, nu bare i Rusland.

Det er fem mere eller mindre kendte fakta om den 25-årige brasiliane­r, men med skiftet til La Liga er et sjette dukket op, for det er faktisk ikke første gang, at Coutinho kommer til at spille sin daglige fodbold i Barcelona. Det gjorde han nemlig også som lejesvend for Espanyol i foråret 2012 under cheftraene­r Mauricio Pochettino, der også siden kom videre til noget bedre og større i Tottenham.

”Som med de fleste brasiliane­re har Philippe en saerlig magi i fødderne. Men udover det arbejder han også forbløffen­de meget, hvilket kan gøre en i tvivl om, han er den typiske brasilians­ke spillere, eller om han er mere europaeisk. Jeg synes nu, at Coutinho har de samme kvaliteter som Ronaldinho og Messi, men han har stadig meget at bevise,” sagde Pochettino, dengang den indlånte teenager kom til Espanyol.

Og Coutinho fik den spilletid, han havde håbet på med 16 kampe, og med fem mål og masser af elegante aktioner blev han også en publikumsf­avorit, mens han undervejs havde sit første møde med Camp Nou, hvor det nok blev til et 0-4 nederlag, men hvor han måske også lagde det første frø til drømmen om engang selv at komme til at spille der.

”Da jeg spillede der for Espanyol mod Barcelona, så jeg, at magien var virkelighe­d, for Messi scorede fire mål. Han kan gøre ting, der får en til at tabe kaeben,” sagde den nye Barcelona-spiller til Daily Mail i denne uge.

Men dengang gjorde Coutinho det nu stadig så godt for Espanyol, at Pochettino spurgte på et forlaenget lejemål for den efterfølge­nde saeson, men det sagde Inter nej til. De ville have ham tilbage til Milano, hvorefter de så solgte ham til Liverpool et halvt år senere. Og nu er han så blevet til et rekordsalg, som hans gamle Espanyolma­nager også har kommentere­t.

”Det er et stort eksempel på, hvordan fodboldens forretning er i dag, og hvor svaert det er for en klub at holde fast på en spiller. Liverpool er en af de største klubber i verden, men se så hvad der sker, når en spiller som Coutinho vil videre. Hvad kan man så gøre? (…) Det er et svaert job, vi har,” sagde Tottenham-manager Mauricio Pochettino ifølge Football.London. (pyndten)

 ??  ?? Coutinho klar til sin første tid i Barcelona, som ny mand i Espanyol for fem år siden sammen med den nigeriansk­e angriber Kalu Uche. Foto: Andreu Dalmau/Ritzau Foto
Coutinho klar til sin første tid i Barcelona, som ny mand i Espanyol for fem år siden sammen med den nigeriansk­e angriber Kalu Uche. Foto: Andreu Dalmau/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark